tisdag, oktober 31, 2006

Skridskor

En liten stund i den lokala ishallen väckte mycket minnen till liv. Lukten och kylan tog mig tillbaka till min storhetstid då jag stoppade puckar och gjorde tv-räddningar i parti och minut. Bromsklossen var med och hennes krumbukter var väl att jämföra med bambi på hal is. Vi åkte väl en halvtimme. Jag lyckades att klippa en tioåring på isen men frukta ej ni barnkära läsare, jag fick nog mer ont än vad han fick. Nu ska Kaptenen till gymmet och lyfta lite skrot.

Peace

Over and out

Kummin-ambrosia

Peace

Over and out

måndag, oktober 30, 2006

Vi lär ju slipa ikväll...



















Peace

Over and out

Nya pjucks


Köpte nya sneakers.










Peace

Over and out

söndag, oktober 29, 2006

Dumt...

Sov inte med linserna i...

Lite morgonmusik



Peace

Over and out

lördag, oktober 28, 2006

Jävla lördag

Dagen höll på att bli en mobba-kaptenen-dag då alla har hittat på något att göra förutom jag. Men några polare var snälla och bjöd med mig på en fest hos en arbetskamrat. Det ska bli intressant att se vad människor som packar saker pratar om när de är på fest. Lärare pratar alltid om skolan och deras jävla jobb och det gör säkert alla andra oxå.

Det är kass att ha bil. Nu har jag inget busskort så nu måste jag pröjsa en miljon varje gång jag ska på fest. Bensin, försäkring, skatt och en jävla massa annan skit kostar. När jag får makten så kommer alla bilar att tas av staten och göras om till shoppingvagnar. Alla jävlar ska åka buss och vara glada.

Peace

Over and out

True evil...

A-kassan är den största fallskärmen vi har i landet och den borde vi avskaffa. Att avskaffa A-kassan vore ett bra sätt att få fram engagemang hos folk för att skaffa en ny utkomst.
Peter Wallenberg

Det här är en människa som aldrig har behövet fundera på hur han ska ha råd med nästa måltid. Föraktet för den lilla människan lyser igenom.

Peace

Over and out

Morgonmusik

Neil young har varit med länge och kommer väl vara det ett tag till...



Keep on searching

Over and out

fredag, oktober 27, 2006

Freedom att last!

En veckas höstlov. Som på posten. Bara jag skulle kunna göra av med den dubbla lön jag fick av misstag så skulle allt varit perfekt.



So long suckers!

Kaptenen goes lazyassmotherfucker

Over and out

Morgonmusik



Peace

Over and out

Lov

Idag börjar höstlovet. Jag behöver det verligen efter alla vändningar och krumbukter. Det nya jobbet är roligt men jag behöver vila lite efter alla nya intryck jag har fått. Sen behöver jag sova i typ tusen år.

Zzzzz

Over and out

torsdag, oktober 26, 2006

Demokrati

Demokrati är en känsla, en känsla av delaktighet.

Peace

Over and out

onsdag, oktober 25, 2006

Inte bara...

Jag är inte bara lärare. Jag är socialarbetare och vuxen förebild (visst är det hemskt) Idag löste jag något riktigt bra. Får se om effekten blev lika bra som det kändes. Allt kan alltid gå åt helvete när man har med elever att göra.

Peace

Over and out

tisdag, oktober 24, 2006

Humor

Det här är humor. Jag kan dock förstå att de flesta tycker det är förfärande vad Kaj Kunnas gör men någonstans i min blåvita själ så skrattar jag så tårarna sprutar.

Mats Sundin är Homosexuell, homosexuell, homosexuell...

Mats Sundin är Homosexuell, homosexuell, homosexuell...

Sing along with Kaptenen

Over and out

måndag, oktober 23, 2006

Bra cover

Chris Isac är ingen favorit och det är inte heller HIM men det är finskt.



Saatana

Over and out

Dagens uppdatering

Livet går i sitt vanliga bruna spår. Jobbet är toppen och jag trivs. Det är alltid bra. Annars har jag försökt träna minst fyra gånger i veckan men nuförtiden är jag så trött så jag vet inte vad jag ska göra. Det är antagligen mörkret och den höga träningsdosen som gör mig så trött. Ska nog ta en veckan lugnt och äta lite mer, behöver nog det. Sen behöver jag hitta något annat att göra än springa. Det är kallt, fuktigt och regnigt. Simma kanske... Nu vet ni det.

Peace

Over and out

söndag, oktober 22, 2006

Dagens citat

If our civilization is destroyed, it will not be by barbarians from below. Our barbarians come from above.
Henry Demarest Lloyd, American journalist (1847-1903)


Peace

Over and out

lördag, oktober 21, 2006

Nerda


Ibland är det jävligt kul att nerda. Leka med tennfigurer och spela rollspel.











BRONK WILL DESTROY!!!

Over and out

fredag, oktober 20, 2006

Mest hatade...

Hittade det här på youtube som en fin avrundning av arbetsveckan. De tio mest hatade spelarna i NHL. Vi hittar alla grottmongos där. En svenne och en finne lyckas ta sig in i denna tuffa skara.



Peace

Over and out

torsdag, oktober 19, 2006

Grattis

Nu börjar det svarta gänget att visa sin sanna färg. Att höjningen av avgiften till a-kassan är "inte helt könsneutral" kunde man väl räknat ut med röven och vit krita. Nu slår det hårdast mot de som är deltidsarbetslösa och vilka är de? Jo kvinnor. Det är så gött att ni röstade dit de där jävla köttosarna. "Ni kommer få mer i plånboken... om ni jobbar." Jävla mutor är det. "Kan du tänka dig att rösta på ett orättvist system om vi mutar dig med 500 spänn i månaden?"

Mer mat åt mätta moderater.

Over and out

Min arbetsplats



















Ja, det är alltid lika stökigt där.

Peace

Over and out

onsdag, oktober 18, 2006

Nattmangel...

Låt Mustasch vaggar er till sömns...



I'm drinking liquid gold.

Over and out

Så jävla skönt

Idag har jag spelat en innebandymatch i korpen som vi lätt vann med 6-1. Jag gjorde givetvis inga mål och inga utvisningar den här gången. Sen tränade jag en timma innebandy och det gick bra och för första gången på länge så gjorde det inte ont. Det var en fröjd att rusa runt i tusen kilometer i timmen och jaga bolljävel.

Guttans

Over and out

Navelskåderi...

Det här är så jävla typiskt svensk kvällspress. Fugelsang får äntligen åka ut i rymden efter att ha tränat och trånat i tusen år. Klart vi ska ge killen sin livs chans. Han är liksom värd det. Men nu basunerar Aftonlögnen om att astronauterna lägger sina liv i hans händer... OM allt går åt helvete så ska Fugelsang spränga loss dörren till färjan. De får det att låta som att han ska aptera C4 i sju G. Det är nog så att han trycker på knappen OM det går åt helvete. Fugelsang är vattenbärare i astronautteamet men Aftonlögnen får det till att han måste lyckas med ett kritiskt uppdrag...

Det är humor...

Peace

Over and out

måndag, oktober 16, 2006

Rörelse

Alla mänskliga kontakter handlar om rörelse. Antingen rör man sig mot varandra eller ifrån varandra. När det inte rör på sig alls så brukar det går i stå och då tröttnar man. Det gäller både förhållanden och andra konstallationer. Det perfekta förhållandet är när man alltid rör sig mot varandra och kommer närmare och närmare varandra. Ibland så träffar man på människor som rör sig fram och tillbaka. De där människorna som man blir fascinerad av men aldrig kan sätta fingret på. Jag vill ha människor som ger mig något... Undrar om jag kommer hitta någon bra nästa år?

Peace

Over and out

Johari

Arena

(known to self and others)

accepting, brave, idealistic

Blind Spot

(known only to others)

bold, calm, caring, clever, complex, friendly, helpful, independent, intelligent, introverted, kind, knowledgeable, logical, nervous, observant, patient, proud, reflective, religious, searching, self-conscious, sentimental, silly, tense, trustworthy, warm, witty

Façade

(known only to self)

confident, dignified, wise

Unknown

(known to nobody)

able, adaptable, cheerful, dependable, energetic, extroverted, giving, happy, ingenious, loving, mature, modest, organised, powerful, quiet, relaxed, responsive, self-assertive, sensible, shy, spontaneous, sympathetic

Dominant Traits

70% of people agree that Kapten Napalm is idealistic

All Percentages

able (0%) accepting (20%) adaptable (0%) bold (10%) brave (10%) calm (10%) caring (10%) cheerful (0%) clever (20%) complex (10%) confident (0%) dependable (0%) dignified (0%) energetic (0%) extroverted (0%) friendly (10%) giving (0%) happy (0%) helpful (10%) idealistic (70%) independent (10%) ingenious (0%) intelligent (20%) introverted (10%) kind (10%) knowledgeable (10%) logical (10%) loving (0%) mature (0%) modest (0%) nervous (10%) observant (50%) organised (0%) patient (10%) powerful (0%) proud (30%) quiet (0%) reflective (50%) relaxed (0%) religious (10%) responsive (0%) searching (10%) self-assertive (0%) self-conscious (20%) sensible (0%) sentimental (10%) shy (0%) silly (20%) spontaneous (0%) sympathetic (0%) tense (20%) trustworthy (10%) warm (10%) wise (0%) witty (20%)

Created by the Interactive Johari Window on 16.10.2006, using data from 10 respondents.
You can make your own Johari Window, or view Kapten Napalm's full data.

söndag, oktober 15, 2006

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense. NO CHEATING!

Will it be ok?
I feel good - James Brown

How are you feeling today?
Light years - Heather Nova

How do your friends see you?
Am I going insane - Black Sabbath

Will you get married?
Muddy Waters

What is your best friend’s theme song?
Kom Tilda - Laleh

What is the story of your life?

Mareld - Mustasch

What was high school like?

Mother Tongue - Heather Nova

How can you get ahead in life?
Nykterheten är för den dumme och late - Veckans Klubba

What is the best thing about your friends?
Party starter - Will Smith

What is today going to be like?
If it makes you happy - Cheryl Crowe

What is in store for this weekend?
Shell - Heather Nova

What song describes you?
400 slag - Kent

To describe your grandparents?
No one else - weezer

How is your life going?
EZ come EZ go - Cypress Hill

What song will they play at your funeral?
Universally speaking - Red hot chili peppers

How does the world see you?
Tear stained letter - Johnny Cash

Will you have a happy life?
Cool - Gwen Stefani

What do your friends really think of you?
Revolution - The Beatles

Do people secretly lust after you?
Give it away - Red hot chili peppers

How can I make myself happy?
Babylon forever - Turbonegro

What should you do with your life?
Heaven and Hell - Black Sabbath

Will you ever have children?
Hey Porter - Johnny Cash


De var kul va? Gör om, gör rätt!

Peace

Over and out

Finsk musik del... fan vet...

Children of bodom



Peace

Over and out

Skåningar


Det finns en grej med skåningar som jag har svårt för. Det är inte dialekten för den kan man lära sig att förstå. Det hjälper att var ihop med en dock. Det värsta med skåningar är deras snevridna lokalpatriotism när det gäller kaffe. Nästan alla skåningar envisas med att dricka Zoega. Zoega är säkert ett gott kaffe när man blandar det med kalkrikt vatten men när du tar i vanligt vatten så smakar kaffet rôv som vi säger här i obygden. Visst är jag patriotiskt lagd när det gäller Finland men jag går inte runt och smaskar i mig memma dagarna i ända för att skiten kommer från Finland. Så alla skåningar som läser detta. Sluta pracka på oss Zoegas!

Peace

Over and out

Dagen citat

If you dont have enemies, you dont have character.

Peace

Over and out

lördag, oktober 14, 2006

Höhö

Ola Ramstedt snyltade på sitt företag och får sitta två år på kåken. Inget konstigt med det. Roligare är dock Lars som har åsikter om programverksamhet åt de intagna för att de ska sluta begå brott.


- Vi kanske måste starta en programverksamhet för girighet framöver, säger Lars Nylén.


Höhö.

Over and out

fredag, oktober 13, 2006

Tävling!


Namnge bilen!

Vinn en träff med Kaptenen eller slipp träffa Kaptenen. Ditt val!





Peace

Over and out

Ruttna monster

här lät Kaptenen när alliansen vann...

Peace

Over and out

Andra veckan

Nu har jag jobbat två veckor på det nya jobbet och kan inte komma ihåg att det har börjat så här bra någon gång. Jag är glad att jag fick den här chansen. Life is good. Nu ska jag hämta bil.

Peace

Over and out

torsdag, oktober 12, 2006

Vad fan är det här??

Vad fan är det här för blajblaska?

Lil Kim världens farligaste man? Om någon ska få den titeln så är det Chuck Norris och god tvåa kommer Billy Bob Bush, mannen med kärnvapen för total utrotning. Världens farligaste... Tss... Kaptenens fotsvett är farligare än Lil Kim...

Svenska sexköpare betalar dubbelt så mycket än sina europeiska kollegor... Vad fan? Vad har det för nyhetsvärde? Är det ett test? Det kanske är så att svensk lagstiftning har bra koll på det där och driver upp priserna? Fan vet?

Littorin erkänner haschrökning är iof bra. Röker du hasch blir du en bracka. Akta er för hasch kids.

Peace

Over and out

Svarta gänget...



Nu har de putsat fasaderna och lyckats ta makten...

Vaya con dios

Over and out

Trivs

Jag trivs på jobbet som fisken i vattnet. Jag gör skillnad för de här kidsen. Jag klarar av att bemöta dem på rätt sätt där så att de inte känner sig hotade eller ifrågasatta. My cup of tea helt enkelt.

Peace

Over and out

onsdag, oktober 11, 2006

En gång...

bracka alltid bracka...

Vi hade inte råd att anlita vit städhjälp... Årets ursäkt... Jag har inte heller råd så jag ska nog satsa på slaveri. Någon som vill slava i min lägenhet? Det verkar vara okej. Sen ska man inte betala tv-licens heller.

Skadeglädjen är total...

Peace

Over and out

Gift...

Det är ett jävla gift att träna. Idag har jag spelat lite innebandy men fick inte mitt lystmäte ändå. Nu vill jag ut och ränna lite för att få upp flåset. Jag borde dock ta det lite piano. Men lite sugen är jag. Fan...

Over and out

Jalla Jalla

Svara!

Jalla Jalla

Over and out

tisdag, oktober 10, 2006

Stula

Nu har jag stulit det här av Moisthlm. Det verkar kul.

Nu ska ni klicka på länken och svara vad ni tycker om mig.

Kul kul

Peace

Over and out

måndag, oktober 09, 2006

Free at last!

Nu har jag äntligen bett arbetsförnedringen att dra åt helvete. Ok... ville göra det men jag är trevlig och det skulle varit synd om tanten som tog emot min avanmälan. Men nu är har jag äntligen ett 100% jobb. Ska bli skönt att få en hel lön... Nästan tre år på a-kassa... Jävligt påfrestande. Free at last!

Blir nog lite öl på fredag.

Peace

Over and out

söndag, oktober 08, 2006

Dagens visdom

Kapital är stulet arbete.
Auguste Blanqui


Over and out

Nerdigt

Kaptenen har en jävla massa nerdpoäng men det som nog tar priset är att jag har kollat på alla säsonger av Star Trek Voyager... 160 avsnitt... Det är många nerdpoäng...

Live long and prosper.

Over and out

Hösten

Den här hösten verkar bli en transportsträcka till något annat. Jag kommer äta, skita, sova, jobba och träna. Thats it. Inga utsvävningar av något slag. Det kommer bli rätt tråkigt här på bloggen kan jag tänka mig. Men så får det bli.

Peace

Over and out

lördag, oktober 07, 2006

Mycket

Nu har det fan varit mycket. Först försöker några jävla apor sätta sig på mig och gör mig pisseförbannad. Hur fan kan de tro att de kan sätta sig på en Kapten? De sket ta mig fan i det blå skåpet så det stänkte om det... Det nya jobbet går bra, har fått många nya intryck och förstått lite mer av världen. Mitt kall är lärare. Jag har mycket att förmedla till kids och andra. Jag är nog jävligt klok ändå. Nämde jag självgod?

Har fått vissa insikter idag och det är alltid bra.

Peace

Over and out

torsdag, oktober 05, 2006

Ny idol

Idag var jag hos min nya väns pojkvän. Han bor ute på vischan i ett torp där det saknas rinnande vatten. Han har ingen mobiltelefon och han vägrar skaffa. Han tycker det är skönt att kunna vara ensam. Han vägrar att leva efter konstiga normer som vi har skaffat oss...

Vi spelade ticket to ride vilket visade sig vara ett bra spel. Jag krossade allt motstånd med mina svarta tåg. Sen grillade vi korv och jag fick en kopp redigt kokkaffe. Trevligt och väldigt avstressande efter förra veckans komplikationer och veckans nya intryck.

Facket fortsätter kampen mot ondskan och det känns gott. Antagligen kommer det leda till uppsägning men det kan jag oxå bestrida. Fuck with the Captain and you will get a fight.

Peace

Over and out

???

Vilka är ni som läser min blogg?

Skriv en kort kommentar och ett namn av något slag.

snälla?

Over and out

Alfons the evil

Nu har den onda sidan tagit makten i Sverige. Nu kommer allt gå åt helvete. Om det inte går åt helvete så döljer de det rätt bra.

Told you so...

Over and out

PS. Ingen kvinna har behandlat mig illa. Det är en kompis som har fått det lite svårt. DS.

Holy moses!
















Muahhahaha

Over and out

onsdag, oktober 04, 2006

Övertag

Vissa människor ska man aldrig ge överhanden i ett förhållande. De är i regel de som vill ha överhanden i ett förhållande. Tar de lillfingret så tar de ens själ...



Beware

Over and out

Braaaains...

Jag har hittat mitt kall och jag som redan har ett jobb...

fan oxå...

U want some? *bang*

Over and out

tisdag, oktober 03, 2006

Jobbet ja...

Jo visst har jag varit på det nya jobbet. Jag är full av nya intryck och trött som fan men annars känns det riktigt bra faktiskt. Kidsen är okej och kollegorna riktigt trevliga. Det här blir bra och det är 100%.

Nu kan jag gå till det där jävla arbetsförnedringen och be dem dra åt helvete... Free at last.

Peace

Over and out

Jävla brackeunge

Den här brackeungen flisade en mur utanför mitt hus och samtidigt klippte han elskåpet. Jag hade ingen ström på halva jävla dan. Jag fick inte tvättat...

Men det var rättvist att det var pappas porche som han smällde. Någon rättvisa finns i världen. Hoppas de inte hade någon försäkring...

Peace

Over and out

måndag, oktober 02, 2006

Hårdrock...

Det här är roligt.



Peace

Over and out

söndag, oktober 01, 2006

Vissa

Vissa kvinnor har förmågan att slita ut hjärtat, förnuftet och självförtroendet genom röven. Samtidigt som de ger en dåligt samvete. Det mina vänner är jävligt duktigt.

Peace

Over and out
Du är
Här hittade jag det


Stal av http://mrbp.eu/


Annika Lantz
Trygghetsfaktor: 29 %

Oroad av informationsfloden, för du kan inte strunta i den.
Du vill ta del av allt. Och allt bara fortsätter hända!
Ta ett djupt andetag och ägna dig sen bara åt det du tycker är allra viktigast.
Om jobbet du har är konventionellt är dina fritidssysslor avancerade.

Lämpliga yrken: Projektledare på reklambyrå, Underbetald i TV-branschen, Underhållare.

Peace

Over and out

Dagens reflektioner

Det här ger mig lite perspektiv på det här med att leva. Jag får vara oerhört glad över att jag slipper vakna varje morgon med smärta och se om döden knackar på. Var tacksamma för det ni har och se till att säga snälla saker till dina vänner och nära. Ta inte dem för givet för då kommer du att förlora dem.

Äntligen har det tagit sitt förnuft till fånga.
Det ska kosta massor att köra för fort. Det är ett brott mot rikets lag att köra för fort. Hur svårt är det att förstå? Om du kör i 140 och tappar kontrollen så dödar du någon. 100 liv. Tänk på det. Men det borde vara dagsböter på alla brott. Det ska kosta mycket pengar för rika och lite pengar för fattiga.

Imorgon jobb. Lite nervös är jag.

Peace

Over and out

Word

Världskapitalismen dödar fler varje år än vad Hitler gjorde. Och han var ändå galen.
Ken Livingstone, borgmästare i London


Over and out

Fullt med shit

Nu är det fullbokat och hela nästa vecka består av innebandymatcher och möten och speltillfällen och fan och hans moster. Är nog stressad igen men det borde jag inte vara. Det har ju löst sig. Oron för att allt går åt helvete igen finns väl där ändå och spökar.

"Man ska inte ropa hej förrän man har krossat bäckenet."

Over and out