söndag, oktober 01, 2006

Word

Världskapitalismen dödar fler varje år än vad Hitler gjorde. Och han var ändå galen.
Ken Livingstone, borgmästare i London


Over and out

4 kommentarer:

Peter Madison sa...

Och alternativet just nu? Risken för cynism i ev. kommentarer får bortses ifrån. Men alla "ismer" är mer eller mindre dåliga, kan jag tycka. Hur det än är så har välden, trots allt, bättre levnadstandard nu än nån gång under historien. Visst, klyftorna har ökat mellan fattiga och rika men de fattiga har ändå blivit "mindre fattiga", sen att de rika blivit rikare kan jag ändå leva med, nånstans. Att Rockefeller och hans gelikar är kuksugare är trist men de har ju ändå fått saker att funka jämfört med Castro, Mao, Kim Jung Il, Stalin, Lenin, Hitler, Mussolini, Ceauscescou, Idi Amin, Saddam, Khomeni, Mugabe, Pinochet, Pol Pot och alla andra rövargäng som dödat fler människor än kapitalismen orkat med.. Kapitalismen som sådan har ju inte som mål att döda, även du och jag är en del i kapitalismen och även vi har ett ansvar över sakernas tillstånd. Det nästa som kommer döda "fler människor" är naturens svar till oss människor för vad vi gjort mot henne. Alla -ismer inkluderat. Det ser jävligt mörkt ut kan jag meddela. Själv bor jag 336 meter över havet så klarar mig nog hyfsat....men alla andra...
Huga.

.

Kaptenen sa...

Jag är rätt säker på att kommunismen ligger efter kapitalismen när det gäller döda. Kommunismen har dödat folk med vapen. Kapitalismen har dödat med profit. Visst har vi det bättre men när blir okej att fördela resurser på det viset så okejar vi utsugningen av folk.

Visst är det bättre men det är verkligen inte bra.

Peter Madison sa...

Visst, kan faktiskt inte argumentera mot det eftersom du har rätt nånstans. Vi kanske ska ägna energin åt att försöka förstå och göra nåt konstruktivt istället. Hur lösa tillstånden, miljöproblemen, hela jävla baletten så att alla blir nöjda och glada??

Kaptenen sa...

Vi måste sätta fokus på människans välmående och inte på pengar. Maktgalenskap måste motverkas på något sätt. Men fan vet hur.