torsdag, november 13, 2008

Vad är problemet?

Nu har några anställda på Lidl förgiftat sopor som hungriga hemlösa har "stulit" av.

Det finns två fel med denna mening...

Är det riktiga problemet att det finns korkade människor som förgiftar sopor?

ELLER ÄR PROBLEMET ATT VI HAR HEMLÖSA SOM GÅR HUNGRIGA I EN VÄLFÄRDSSTAT?!

Ibland undrar man...

Peace

Over and out

11 kommentarer:

Herman sa...

Eller att man anser att stöld av sopor för att äta är ett brott?

Thaumiel sa...

Problemet borde väl vara det att man häller giftiga ämnen i mat som man misstänker kommer att ätas av människor?

Da/Blekinge sa...

Problem 1 är att man låter de uppenbarligen helt cyniska anställda 'lösa' problem med den slängda maten genom att förgifta det.
Problem 2 är att Lidl nu vill 'lösa' detta problem genom att låsa in maten i ett säkert skåp.
Lika idiotiskt och cyniskt!
Har ingen inom koncernen tänkt på att man kunde dela ut maten till de uppenbarligen behövande?! Undvik handla på LIdl, säger jag!

Klas sa...

Så helt otroligt idiotiskt.
Jag antar att problemet från företagets sida var oordning och runtomkringkastning av soporna - för att någon tar tillvara det dom slänger/tvingas slänga kan väl knappast spela någon roll om man inte är en total j-vla idiot !!?

Och får man problem med sina kontianrar så får man väl antingen inhägna området, skaffa låsbara koontainers eller pressa soporna (så att allt blir till en sörja - naturligtvis källsorterar man sörjorna !) !?

Även om man, vilket jag utgår ifrån !!?!, sätter upp skyltar om att man har "försört" maten för att hålla folk borta (hade man inte det så bar häpnar jag över iditotin !) -så finns det väl inte ngt egenvärde att faktiskt sprida ut gift i soporna !?!

Hade jag personligen varit butiksföreträdare så hade jag nog istället sett till att den mat jag tvingades kasta (pga korta bäst före datum tex) hade lagts separat ganska lätt åtkomligt - så hade dom som velat plocka den ur kontainern inte behövt stöka ned osv

Jag tror knappast att Lidl förlorar speciellt mkt pengar på det - de som plockar mat ur kontainrar gör knappast det istället för att gå in i affären och köpa den utan antingen för att de är medellösa eller följer en ideologi !!??

/K

Viktor sa...

Det skulle ju kunna vara så att man häller klorinliknande vätskor på gamla sopor av samma anledning som att man annars använder dem. För att hindra bakterier och dålig lukt. Eller? Man får nästan intrycket att man förgiftat de hemlösas kantin.

tro inte på DN, de har sällan koll..

Lars sa...

Nu ar det sa har att det ar uttryckligen forbjudet att skanka bort mat som passerat bast fore datum. Kolla livsmedelsverkets hemsida.

Detta innebar att lidl skulle bega ett brott om de lade maten i separata containrar eftersom de da kan anklagas for att skanka bort maten vilken ar forbjudet enligt lag. Sa det ar snarare staten som ar ont, inte lidl.

Klas sa...

Lars: Jag vet att det är förbjudet - men dom skänker väl inte bort den då ? Dom lägger den bara i speciellakontainers av - well säg luktskäl ? :)

Säg den politiker/instans som vill ta den fighten när om media skulle få nys på den "Lidl ville underlätta för hemlösa - stäms av kommunen i yyyyy"- och sedan försöka vinna den fighten i rätten när allt man gjort vara att slänga viss mat i en speciell kontainer -det är väl inte att skänka bort den direkt ?

Nu tror jag inte många kedjor/butikschefer skulle göra det - men det känns forrtfarande lika korkat att hälla hälsofarliga och miljöfarliga medel på den - SÄRSKILT om man VET att någon kan komma och ta den !!!?

/K

MissMythos sa...

Noterar lite sorgset att ingen uppmärksammar det du ville få fram.
:-(

Klas sa...

Det kan jag tycka är en intressant poäng: Vilka är det egentligen som inte kvalificerar för socialhjälp ?

Får staten(socialen) säga nej till en "hemlös" ?
Inte mig veterligen - iaf inte om de är drogfria. Snarare ligger väl problemet då inom psykiatrin då många som går på gatorna inte kan inneha ett eget boende pga psykiska åkommor !?

/K

Kaptenen sa...

Klas: Alla ska väl ha hjälp? Att straffa ut sig från livets nödtorft låter väldigt mycket moderatpolitik. Men de har ju aldrig brytt sig om annat än sin plånbok.

Herman sa...

Missmythos: va? Vill han ha fram det här med finnarna nu igen? Den lille... :)