tisdag, november 11, 2008

Jävla ytisar!

Jak er yyytlännink!

Jävla tattarpack! I Finland ska man prata finska! Så det så!

Peace

Over and out

22 kommentarer:

MissMythos sa...

haha

Vilken sjuk lag förresten.. i varje polisbil en som talar svenska.
Tänk om det fanns liknande lagar här.. i varje polisbil en som talar finska, turkiska, somaliska, teckenspråk osv.. vad är det för påhitt?

Jesper sa...

En bra lag eftersom Finland är ett tvåspråkligt land. Det är inte Sverige så det går inte att jämföra. Svensktalande har bott i Finland sen urminnestider och tills för 200 år sen var Finland en del av Sverige.

Gealach sa...

Kommentar till MissMythos kommentar: Det går ju inte riktigt att jämföra eftersom turkiska, somaliska, etc, inte är officiella språk i Sverige. Även om de som har svenska som modersmål i Finland är i minoritet har svenskan officiell status, och man ska ha rätt att få tala svenska med myndigheter. Den ena killen som nämns i artikeln är född på Åland, där språket är svenska, men han är finsk medborgare för det.

Erik sa...

Skulle du säga sak om någon i Sverige som vägrade prata svenska med polisen? Nej jag tror inte det. Jävla halalhippie.

Lingonben sa...

Åter ett ett exempel på vilken dålig allmänbildning som finns i Sverige, denna gång om förhållanden i Finland. I Finland talar vi både finska och svenska och har lagstiftning därefter.

Kaptenen sa...

MM: Du fattade det roliga iallafall.

Jesper: Finsktalande har bott sedan urminnes tider i Sverige men här har man försökt assimilera alla finsktalande.

Erik: Ta och kryp under din sten igen. Solbrännan i nacken kan ju ta sig...

Lingonben: Just ja, dålig allmänbildning måste det handla om...

Anonym sa...

Det blåser faktiskt ganska snålt för svenskan i Finland. Många finsktalande menar att svenskan är ett efterblivet miffospråk, talat av ett lika efterblivet miffofolk i väster och med dem vill man inte ha något att göra. Finska ungdomar menar i princip samma sak och trakasserier mot svensktalande ungdomar i tvåspråkiga samhällen blir allt vanligare. Svarar du inte tillbaka på finska i kön till kebaben kl tre på natten i Esbo så sitter smockan klockrent på hakan.

Finland blir allt mer fientligt mot svenska språket och det märktes även i riksdagsvalet senast då det populistiska "Äktfinska partiet" fick ca fem procent av rösterna. De menar att avenska ska bannlysas i finska skolor. Fjollspråk som svenska kan med fördel överlåtas till de fjolliga svenskarna. Äkta finnar talar finska, badar bastu, är tystlåtna, dricker sin Kosken och har sisu. Svensktalande finländare fallar per automatik inte in i denna äktfinska samling. De bör leta efter ett nytt hemland...

Achmad sa...

Tyvärr har finländare glömt var de kommer ifrån ursprungligen och att det finns minst en halv miljon finnar som bl.a jobbar eller får bidrag i Sverige. Finland var svenskt och den enda lösningen att befria öst sverige från mongolier.

Anonym sa...

Fan vilket ointelligent inlägg. Kan du inget om ditt grannland eller? Gå hem och läs på jävla trädkramare.

MvH
//tegis.wordpress.com

Kaptenen sa...

Hahaha. Som sagt var så är det bloggtrollen som kryper fram när det vankas dumheter på nätet. Dras till dumhet som flugor dras till skit.

Anonym: Tragiskt att finnarna som verkligen är ett folk som gud glömde ska börja ge folk med annat språk på käften. Det är korkat och dumt.

Achmad: Kom och hämta, vem ska lyckas med det? Kungen och en smurfarmé?

Tegis: Trädkramare? Den var ny...

mottis sa...

Ta sanningen fram. Finland är inte tvåspråkig land. Det finns lagstriftning ja, men det finns ju mera finska talande i Sverige än svenkatalande i Finland.

Finnar måste lära sig (finlands)svenska men de flestä lär sig inte. DOm är värre än jag.

Jag tror faktikst att det var inte frågan om språkkunskaper i det hä fallet. Det var den attityd som kan göra finnar hata finlandssvensor. Dom bråkade ju med polis. Ankkalammiko är ju så förbannat att våra pojkar ha varit i putka.

Finlandsvenskaspråk. Det är ju konstig språk. VAr annan ord är ju finska, det andra ord kan jag inte hitta i nön ordbok. Skriver man finlandsvenka, det görs så svårt. Det är ju så pass lättare att förstå riktig svenska. liksom här.

Åland, det finns många som gärna skulle säljä det till Ryssland. Ock få Karelien tilbaks som betalning.

MissMythos sa...

Var DET en öm tå? haha

Ja det är inte lätt att vara en finne i Göteborg.
Med humor.
:-D

Herman sa...

Varför skriver inte alla mongos här annars när Kaptenen tar upp andra orättvisor i samhället? Blev ni rädda för finnen plötsligt? Är det hemskt att någon rampar på svenskan och de svensktalande? Grattis, då kanske ni får er lite empati till livs om ni har tur.
Men polisbrutalitet brukar ju inte va din starka gren, Kaptenen...

Albert sa...

Hur var det nu…

“Svenskar, vi ej kunna vara.
Ryssar, vi ej vilja blifva.
Låtom oss blifva finnar!”

Dvs det finska språket/kulturen utvecklades pga yttre tvång, efter att Sverige förlorat en tredjel av sin yta. Hade det inte varit för ryssen så skulle Finland vara lika svenskt som skåne.

Kaptenen sa...

Albert: Och Sverige skulle vara tvåspråkigt. Men vissa historiska fakta kan man alltid blunda för i vanlig god ordning.

Historiskt sett så har det funnits svensktalande väldigt länge i Finland. Historiskt sett har det funnits finsktalande i Sverige. Men vilka har fulla rättigheter?

Det handlar om klass. Inget annat.

MissMythos sa...

Jag vet inte hur det är med er men jag har inte mött så många finnar som bor i Finland som tycker att det är sådär jätteintressant att lära sig svenska som ett officiellt språk, oavsett vad lagen säger
(det mer exakta talet är noll)

Dom flesta (i mitt fall samtliga hittills) är mer intresserade av att lära sig engelska ordentligt.
Har ni hört finnar tala engelska?

Jag är uppväxt i Finland så jag tycker att jag i alla fall borde ha träffat på en...
hm.
Vad har du för erfarenheter Kaptenen?

Achmad sa...

Hallåååå finnar, vet ni inte var ni kommer ifrån ursprunligen?
Gå hem till Mongoliet! Det är ert land som väntar på er.

Kaptenen sa...

Achmad: Varifrån kommer du ursprungligen då? Ur en inte så lyckad släktkorsning antar jag. Syskon ska inte ha barn, men det är ju inte ditt fel...

Achmad sa...

Hej Kaptenen!
Vadå syskon! Sverige har inga syskon från Mongoliet. Tack vare Ryssland som har gjort Finland.
Varför har du och ni svårt att erkänna att ni kommer från Mongoliet???

Kaptenen sa...

Achmad: Din intelligens verkar inte vara den största. Jag menar att dina föräldrar är syskon och därför är du dum som ett spån.

Achmad sa...

Hej Kaptenen Perkelen!
fy! Mina föräldrar är syskon....vad äckligt!
Vad menar du med det?

Kaptenen sa...

Game set match Kaptenen.