måndag, september 18, 2006

Fan lipar hon över?

Hon tigger om att få fingret och när hon får det så blir hon tjurig... Typiskt borgerligt och kapitalisktiskt sätt att handskas med oliktänkande. Bra gjort Ohly.

Peace

Over and out

11 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså...hur gammal är du mr Capitano...17,3 år eller?

Så klart att du har rätt att tycka nästan vad du vill men att tycka att en gubb-d-vl på 50+ ska behöva ta till en sådan gest i dir.tv...näe...KAMMA DIG lite..:-)//Stina

Kaptenen sa...

Har du läst vad kvinnan sitter och säger? Uppenbarligen så tycker du att det är helt okej att sitta och insiniuera att Ohly är Stalinist? Hon håller sig med den klassiska retoriken som alltid används mot vänstermänniskor och hon slog under bältet. Nassekärringar ska ha fingret. Nej, jag är inte sjutton, jag är betydligt äldre.

Anonym sa...

Den bästa reaktion av en svensk politiker sen Anders Björk bad Sven Lidbom att "Veta hut". Underbart med en mänsklig politiker. Och som sagt, fanskapet bad om det!

Peter Madison sa...

Fast visst vore det väl liiite roligare om herr Ohly använt hjärnan istället för att låta fingret tala....
Jag menar, hur svårt kan det vara att "sätta dit" den kvinnan med den argumentationen. Ohly torde ju vara hyfsat förberedd på den sortens frågor och retorik...

Anonym sa...

Men om alla förväntar sig avancerad retorik tappar retoriken sin kraft och glans. Bättre då med en handfast fingervisning, fast allra bäst vore om han inte gjort det i smyg utan vänt sig mot kameran, sagt nåt i stil med "Ja svenska folket, angående hennes påhopp kan jag ju alltid svara såhär" och leende visat fingret. Det hade varit fedt.

Anonym sa...

Jag tror Stina är lite betuttad i dig kaptenen. ;)
Det, så att säga, märks.

Kaptenen sa...

Jaha och vem är mannen men inte myten? Stinas storebror? Jag trodde det krävdes mer för att bli betuttad än två inlägg på en blogg...

deeped sa...

Ohly är stalinist. Det stavas däremot inte med versalt s. Och oavsett vad någon tycker om MS så borde man väl försöka att argumentera emot istället för att visa finger. Eller du anser antagligen att det är ok att slå nån på käften när du inte längre klarar av att argumentera?

deusexmach sa...

Hehe och moralpanik utlöses. Jag håller med kaptenen och cliffcluff.
En gest är närmare ett ord än misshandel. Det är i stunden en rak och ärlig argumentation vad han tycker. (m ao han agerar männskligt även om det inte är önskvärt i detta sammanhang) Sen sitter hon och bölar om härskartekniker, känns i detta fallet lika omoget. Att gömma sig bakom hegemonibegreppet som förvisso är sådant, men det rättfärdigar så inte hennes beteende i diskussionen.
Sen är det tråkigt att se att McCarthyismen och åldersdiskrimineringen har fått ett sådant fotfäste i Sverige.

Kaptenen sa...

Deep ed: Skiter väl i hur det är och om Ohly är Stalinist så är Reinfelt Nazist. Och att likställa ett finger med misshandel är väl lite väl att ta i. Eller?

Anonym sa...

Humhum....om hon gör personpåhopp i en direktsänd debatt och Ohly inte får avbryta henne (vilket man får vid personangrepp under mer normala mötesformer, s.k replik) så är faktsikt ett tyst finger mycket bättre för att visa sin ståndpunkt utan att avbryta. Om Ohly kallat henne Nazist så hade hon nog också reagerat. Och att avbryta en direktsänd debatt är inte lätt. Bättre då med fingret.