torsdag, juli 13, 2006

Skit samma

Jag lever hellre i en fattig och rättvis värld än en rik och orättvis sådan. Kapitalism är av ondo. En viss kapitalism köper jag där folk (som inte är funtade som jag) som har en drivkraft att öka sina tillgångar ska ha ett utrymme att lägga sina jävla pengar på hög. Men att folk har mer än några miljoner på bankkontot är helt uteslutet. Vad är det för människor som bara har tillgångar och pengar som sin enda drivkraft? Fattar de inte att det är perverst att hamstra saker på hög där det inte gör någon nytta? Att göra mammon till sin ende gud är sjukt.

Jag köper hyperkapitalismen på ett villkor. När jag tröttnar på att vara fattig så har jag all rätt att skjuta någon som är rik och ta hans pengar. Om det ska vara en Dog eat dog world så ska alla ha rätt att roffa och roffa med vilka medel som helst.


Glöm alla jävla exempel om ni inte vill förstå vad jag menar.

Peace

Over and out

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad menar du...?


;)

Unknown sa...

"Jag lever hellre i en fattig och rättvis värld än en rik och orättvis sådan."

Det låter som rätt tomma ord. Vill du på allvar att vi sjunka ned till nån slags lägstanivå?

Kaptenen sa...

Om vi skulle kunna dela alla resurser rättvist till hela världen och hamna på en nivå där jag inte kan ha en dvd, bil eller annat krafs så skulle jag vara redo att göra det. Men i dagens system så är det okej för de rika att bli rikare och då är det ofantligt mycket rikare. Klyftorna ökar i Sverige och i världen.

Unknown sa...

Klyftorna kanske ökar, men de fattiga blir också rikare. Är inte det huvudsaken? Vad bryr jag mig om att inte alla människor har en DVD eller lyxbåt eller dricker champagne om vi lyckas utrota svälten?

Kaptenen sa...

De fattiga blir kanske rikare men de rika tar betalt för lite mer då. Kapitalismen som ideologi är ond och självisk. Sen handlar vår tillväxt fortfarande om att suga ut Afrika.

Unknown sa...

Vi suger inte ut Afrika, vi handlar tvärtom alldeles för litet med dem. U-länder som faktiskt i hög grad handlar med västvärlden är på rätt riktning. Titta exempelvis på Sydkorea jämfört med självisolerade Nordkorea.

Kapitalismen är inte ond och självisk. Socialismen är däremot naiv och skadlig.