onsdag, februari 01, 2006

Islam vs. Jyllands posten

Nu har det hänt lite i världen igen. Jyllands-posten (Eller vad fan nu den jävla skitblaskan heter) har visat karikatyrer på profeten i sin tidning. De hävdar att de har gjort det i tryckfrihetens namn. Visst. I tryckfrihetens namn kan man göra mycket. Man kan jaga människor så de kör ihjäl sig (Diana). Man kan ljuga om kreti och pleti i skvallerblaskorna och man kan pissa på saker som är viktigt för andra människor. Nu valde Jyllands-posten fel sak att pissa på. Vad ville de bevisa med att visa sådana bilder? Att de är en demokratisk tidning som vågar ta ställning? Svaret är nej. Om de skulle skriva en kritisk tidningsartikel om islam så skulle det vara en sak men att göra något som är förbjudet i religionen och sen göra sig lustiga över det är att gå över gränsen.

Skillnaderna på oss som bor här och muslimer är att de tar religion på största allvar. När någon djevulsdyrkare bränner ner en kyrka så undrar vi om de stal kyrksilvret. Men där nere så är det en helt annan femma. Vi förstår inte. Men vi måste respektera. Att en tidning förlöjligar deras religion är en skymf mot alla muslimer. Sen finns det idioter som bombhotar och lever jävel men det finns idioter som publicerar nidbilder på heliga ting. Samma skrot och korn.

Det värsta/bästa i kråksången är att nu börjar det bes om ursäkt för att Arla förlorar 10 miljoner kronor varje dag på att muslimer där nere bojkottar deras produkter. Ja, muslimer dricker mjölk och äter ost... Någon räknade ut att 10000 människor i Danmark kommer bli arbetslösa... Bråka aldrig med människor som har högre ideal än pengar...

Peace

Over and out

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läs Boris Benulic's kolumn i Metro idag (2/2), den var tänkvärd!

Anonym sa...

Tack för detta inlägg, Kapten!
Börjar tro att människor har blivit alldeles galna när alla argumentarar för yttrandefrihetens värn. Var har respekten tagit vägen? Bara för att vi har yttrandefrihet är det väl helt onödigt att gå inför att kränka andra människor. Eller sitter det eg. en liten smygrasist och lurar på Jyllandsposten som bara inte kunde låta bli?

Anonym sa...

"Högre" ideal? Du menar, som idealet att fjäska och krypa för den jättestora och mäktiga (men märkligt frånvarande) låtsaskompis man delar med miljontals andra irrationella individer (sak samma om han/hon heter Shiva, Allah, Jahve, Freja eller Huitzilopochtli)? Till skillnad från konkreta saker som pengar, som man kan använda till något, däribland att göra tillvaron bättre för faktiskt existerande människor?

"Andra" ideal kan jag gå med på. "Högre"? Knappast.