onsdag, januari 04, 2006

Ont

Vad är det som gör ondast när man blir dumpad? Jag har funderat nu i några dagar och insett att det finns flera saker som svider i själen.

Krossade drömmar och förhoppningar. Alla har vi något vi hoppas på eller vill av livet. När man träffar någon så börjar man sakta men säkert att bygga scenarion i huvudet. Tänk om... Sen när skiten träffar fläkten och allt blir bajs så sitter man där med ens drömmar och förhoppningar i spillror. Sen blir det lätt att man istället ser negativa scenarion framför sig. Allt går åt helvete... Vilket skapar en jävla massa bitterhet.

Den fysiska saknaden av en människa som man älskar. Det är en knivig bit. Där har jag inte hittat någon bra lösning förutom att härda ut. Göra saker. Inte ligga hemma och bete sig som en pundare på avtändning.

Insikten att man är ensam igen. De som har haft tusen partners och blir kära i Nelson den hjärndöda noshörningen brukar vaska fram något nytt på studs. Men vi som väljer våra offer med noggranhet (Just därför är vi singel...) och inte ger oss in i dumma saker (Just därför är vi singel...) eller tar för stora risker (just därför är vi singel...) har lite svårare med det. Visst kan det vara skönt att vara singel när man har varit ihop med ett kött i flera år som man inte är kär i men när man blir dumpad är det inte ett dugg skönt att vara singel. Alla som säger annat ljuger...

Peace

Over and out

3 kommentarer:

Anonym sa...

Huvet på spiken.... mera, mera! Dina insiker är ord på min smärta- att få ord för det ordlösa får mej sakta att gå vidare...
Fast när den sista gnuttan hopp dör om att han kanske kommer tillbaka... vad gör man då?Karjalanheili

Anonym sa...

Japps.
Och vi som försöker gå vidare gräver bara ner oss ännu längre eftersom inget duger.
Min vän Å sa att det blir en höst att härda. Jag tycker det är en jävligt långdragen höst...Våren är ju fan här. Ja typ.
Men! Vi är många!
Och nä, jag har inte druckit kaffe än, därav svammel.

Stora Morran sa...

Det som gör ondast när man blir dumpad är att nån ratar en, säger att maninte är "good enough" det gör ont. Även om maninte var så himls stormande kär själv gör det ont när någon ratar en.