fredag, mars 27, 2009

Kränkande?

Vad är skillnad på våldtäkt och våldtäkt?

I det ena fallet är det medelålders och antagligen framgångsrika gubbar som har köpt sex och våldtagit. I den artikeln så är det detaljerna som är viktiga, om det var gruppsex, piskor och annat inblandat. Är det verkligen detaljerna som är viktiga?

I det andra fallet så uttalar sig en informationschef för polisen om saken. "Detta är mycket ovanligt och oerhört kränkande för 17-åringen." No chicken shit Sherlock. Inga detaljer om piskor eller saker som har införts i diverse kroppsöppningar. Blir inte 17-åriga tjejer kränkta av våldtäckter?

Någonstans blir jag oerhört provocerad av detta, vi sägs leva i ett samhälle som ska sträva efter jämlikhet men någonstans är det ändå mer porrnovell över när tjejer blir utsatta än när killar blir det.

Oerhört kränkande för oss alla...

Peace

Over and out

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tror inte det ær det som avses.Tror att han menar att det ´ær oerhørt krænkande att bli våldtagen av flera på en gång. Visste att folk skulle reagera som du på den artikeln. Førutsægbart och snudd på banalt.. Tack o hej! :)

Anonym sa...

Var i texten står det är våldtäkt av mäm är mer kränkande än kvinnor?
Reading skills ftw..

Illwill sa...

Jak kann skriva åm våldtäckter jak mä!

Anonym sa...

Vad förväntar du dig när uttalandet kommer från en polis?

De har ingen utbildning om internetbrottslighet, sexbrott eller misshandel - de kan lagen och vet sitt jobb, men de har ingen som helst koll eller kunskap på människor.

Svensk polis är troligen en av västvärldens lägst kunniga poliskår.

spacecase sa...

se dem utsatta som människor istället för att dela upp våldtäktsoffer i fack efter kön, så ska du se att det känns bättre. du missar det viktiga och du är barnslig.

mim sa...

Var i bloggen skriver han att det stod ordagrannt i artikeln att kvinnor blir mindre kränkta? Apropå reading skills..

Polisens uttalande speglar völ samhöllets allmänna inställning att det är "värre" när en man våldtas samt att han helt klart är ett offer medan det tyvärr hos kvinnor ofta antyds att "hon får skylla sig själv". Läs Flickan och Skulden är allt jag har att säga.

Anonym sa...

Som sagt, så sägs det inget i artikeln om att det skulle vara mer kränkande för killar än tjejer.
Dessutom är det väl olika personer som nämner olika fall, så varför dra en sådan slutsats?

merat sa...

Bra inlägg tycker jag.

Och det handlar väl ändå inte om att vissa våldtäkter är värre än andra, utan snarare om att de behandlas så olika i media?

Våldtas en kille så har media den goda smaken att rapporera om det och sedan gå vidare.

Anonym sa...

Jag reagerade precis som du. Varför kommenterar polisen att det är "oerhört kränkande"? Klart polisen som människa reagerar när något så ovanligt sker och han (!) kan säkert identifiera sig med offret, men han är ju på jobbet och borde förstå att hålla sig neutral. Dessutom är ju en journalist filter, kunde inte den anonyma TT-jorunalisten ha redigerat bort den otroligt dumma kommentaren?
Alla våldtäkter är oerhört kränkande.

Kaptenen sa...

Som sagt var till alla anonyma. Reading skills...

Det är en jämförelse. Förstår ni ordet?

Anatis sa...

Reagerade på samma sak.

Ser att många vill bortförklara med en massa ursäkter och/eller kränkande kommentarer till det du skrivit vilket är synd men det är så antijämställdhets personer jobbar, de arbetar för att söndra & härska.

Anonym sa...

Den sorts pornografiska detaljer du efterlyser brukar dröja till RÄTTEGÅNGEN, då alla handlingar blir offentliga. Det är alltså journalistkåren och inte polisen som väljer vad som ska lämnas ut.