tisdag, februari 17, 2009

Medhjälp till tillgängliggörande...

En gång i tiden så kunde man gå fram på Sveriges gator som en vanlig man och inte bli trakasserad av skivindustrin och andra mäktiga intressenter som ville tvinga av mig pengar. Men en dag när Pirate Bay skapade ett sökprogram som underlättade att fildela så skulle det plötsligt hittas på ett nytt brott i Sverige. Brottet är medhjälp till tillgängliggörande. Sug på den en stund... Vad fan är det? Om jag sätter in pengar på banken och någon rånar den så kan jag åka dit för brottet medhjälp till tillgängliggörande. Stäm alla datortillverkare för att de hjälper till att tillgängligöra barnporr.

Dumheten är sannerligen inte statisk i dagens Sverige.

Peace

Over and out

3 kommentarer:

Herman sa...

En bra ny lag, i detta långsamt ruttnande rike, är den om offentlianställdas imunitet. En offentligt anställd ska kunna gå vidare med information till såväl media som fackliga instanser utan att arbetsgivaren har rätt att rota i källorna. Sklle en chef göra så, är det numera en brottslig handling.

Kaptenen sa...

Det har det väl alltid varit? Offenlighetsprincipen...

Herman sa...

Rätt och fel av mig, på sätt och vis. När en chef nyligen åtalades för brott mot offentlighetsprincipen visade det sig att det inte fanns något straff eller straffskala. Det är det nya, brott mot dylikt ska kunna ge fängelsestraff.