torsdag, oktober 30, 2008

Ett, två, tre, ridå...

Det är snyggt som borgarbrackorna har bäddat för de som har det sämst ställt i samhället. Först börjar de dribbla med a-kassan och när 100.000 pers har gått ur så kommer krisen som ett brev på posten. Lange nase som de säger i ett grannland inte långt härifrån.

Grattis alla puckon. Som man bäddar får man ligga. Den där 500-lappen som ni har fått har ni säkert sparat så ni kan leva på det när ni är arbetslösa. Det är säkert 10 papp ni kan sätta sprätt på.

Peace

Over and out

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur många av de 100 000 som gått ur A-kassan skulle ha fått ersättning vid arbetslöshet? Jag har inte sett några siffror på det, kanske för att det inte skulle "gynna" debattörerna.

Studerande får inte längre A-kassa efter studier, studier berättigar inte till en A-kasseperiod.

Arbetslösa kan inte längre få sin period förlängd, efter 300 dagar är det socialen som gäller.

Att delta i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd berättigar inte längre till en ny period.

Deltidsarbetslösa får inte längre stämpla upp till heltid efter 75 utnyttjade dagar, och om man har en relativt säker anställning men inte kan gå upp till heltid (många inom vården drabbas av detta).

Långtidssjukskrivna förlorar rätten till A-kassa efter 5(?) år utanför arbetsmarknaden, då måste man "tjäna in" en ny period med 6 månaders arbete.

Deltidsanställda som jobbar väldigt lite (mindre än 10 timmar/vecka) skulle knappt få några pengar från A-kassan ändå.

Om man tillhör någon av dessa kategorier kan jag förstå om man inte vill punga ut med 500:- per månad när man ändå inte kan få några pengar från systemet.

En annan kategori som har gått ur är de som har nära till pension och inte ser att de har så stor risk att bli arbetslösa innan detta inträffar.


Om man tar bort dessa människor ur statistiken, hur många är det då kvar av de 100 000?

/Dale