söndag, oktober 05, 2008

Diadem...

När nu Umeå IK har lyckats att vinna damallsvenskan igen så såg jag att de hade guldfärgade diadem på knoppen. När karlar vinner så får de ha guldfärgade bygghjälmar, hattar whatever på skallen. Tjejerna ska vara små töta prinsessor och killar ska vara tuffa och hårda...

Det är långt kvar tills vi är jämställda.

Peace

Over and out

5 kommentarer:

Lärarjäveln sa...

Sen när blev ämställdhet att göra exakt likadant? När du ska sex med en tjej, turas ni om att ta varandra bakifrån oxå då?
Iof är ju ganska många fotbollsbrudar mer lämpade i hatt än diadem, men sen när blev gubbahattar legitimt med kvinnokläder?

Anonym sa...

Givetvis ska skillnader finnas men fortfarande spelar damvolleybollare i små kläder för att sporten ska vara mer attraktiv.

Det handlar om vilka värderingar vi tampas med varje dag. Prinsessgrejen är jävligt muppig. Skulle killar ha diadem på sig?

Lärarjäveln sa...

Nä, för att diadem är en tjejgrej. När Öxabäck vann SM-guld på 90-talet sprang dom omkring i guldhattar. Så det kan väl finnas en poäng i sexifieringen av kvinnoidrott, visst. Men man får inte bli rabiat! Det är ju inte du heller, ville bara ballansera!
En kungakrona av guld vore väl det mest unisexa?

Anonym sa...

Jag är inte alls rabiat när det gäller det, bara en reflektion. Hoppas Elfsborg kör diadem när de vinner:D

Hur gick det igår då?

Lärarjäveln sa...

Vi förlorade med 1-0. Jag spelade fram till matchens enda mål. Jag var helt enkelt sämst som vanligt!