onsdag, september 24, 2008

Landsmän...

Nu slår en av mina landsmän till igen och skjuter av tio kompisar innan han själv tar sitt liv. Det är väldigt tragiskt när sådant händer och givetvis undrar alla varför det har blivit såhär. Givetvis är det ett gäng som skyller på filmer, dataspel och hårdrock. Hårdrock har aldrig dödat någon lika lite som fotboll har gjort det. Men ingen skulle någonsin skylla på att någon spelade puttefotboll när han/hon var liten. Men hårdrock. Detta djefvulens påfund. Eller dataspel, oj oj oj!

Men om vi nu ska se på skillnader mellan Sverige och Finland för att hitta det som kan vara grejen som leder till att snart tjugo pers har fått sätta livet till i skolskjutningar. Finländska skolan är i världsklass när det gäller kunskap (Nu även i världsklass när det gäller skolskjutningar. Kaptenens anm.) och det har de lyckats med i form av betyg från första klass i alla ämnen och givetvis även ordning. Skolan är även väldigt auktoritär och det är givet att människor som är lite udda har väldigt svårt att anpassa sig och även bli väldigt varse då de ofta får låga ordningsbetyg. Finland har liberala vapenlagar. Kidsen kan inte köpa sprit eller rösta men puffror kan de äga och skjuta med i mitt kära fädernesland. Helt vansinnigt, med tanke på att kids i denna åldern boffar hårspray och annat för att få sig ett rus (Helt enkelt är man jävligt ung och korkad i den åldern.). Det sista är att Finland är inte alls lika sekulariserat som Sverige. Nu har jag ju inget fog för det sista här men är en pikant detalj för att kunna jämföra med nötterna i USA som diskuterar om Adam var the O.G. (Original Grottman) of Eden.

Nu vill ju major Björklund införa en kunskapsskola där eleverna vet hut och får till sig OrdningTM och RedaTM. Skapa en armé av lärare som inte klarar av att vara en auktoritet utan ska få regler så att de kan vara auktoritära. "Flumskolan" där elevernas välmående är en viktig del av kunskapsinhämtningen är ju förlegad. Människor som får stöd blir lata och uppnår inte sin fulla potential. Det är genomgående i all borgerlig politik. Men hey, Matti Saari hittade sin fulla potential...

PS. Aftonlögnen slår nya rekord i dumhet när de skickar en reporter som hänger utanför Mattis hus. Hans föräldrar mår säkert superduperbra när mongos från Aftonlögnen hänger utanför. I USA så skulle man fått skjuta nötterna... DS.

Peace

Over and out

Inga kommentarer: