lördag, augusti 02, 2008

Vad lär vi oss av det här?

Om ni tittar på siffrorna här under så märker ni några saker som kanske är viktiga att tänka på. Kuba, som visst är en ondskefull kommunistisk diktatur, lyckas på något sätt med en tjugondel av USA:s pengar få likvärdig sjukvård. Men vänta! Finns det inte massa folk som dillar om eget val och annan skit? Som ivrigt hävdar att är det statligt så är det dubbelt så dyrt? Enligt denna fina modell så är ju likvärdig sjukvård TJUGO gånger så dyrt om det är privat! Eller?

Sen har vi Sverige som slår både USA och Kuba på fingrarna när det gäller välmåendet hos sina medborgare. Så vad vill ni? Vill ni betala det dubbla för sämre sjukvård? Inte jag inte. Vem tjänar på privatisering av sjukvården? Inte fan är det jag iallafall.

Sen är USA det enda I-landet i världen som inte ger alla sina medborgare sjukvård. Men de betalar mest för sin...

Privatisering är bajs.

Peace

Over and out

1 kommentar:

Dale sa...

Du glömde en sak, USA är så vitt jag vet det enda landet som patienterna får inkomster av att uppsöka sjukvård. "Jag bröt benet, läkaren missade att jag hade cancer i armen, så jag stämmer sjukhuset för att få ett par hundra tusen dollar". Då är det väl klart att sjukvården måste dra in de pengarna någonstans.