fredag, augusti 29, 2008

Demokrati, FRA och annan skit...

Demokrati. Smaka på ordet. Demokrati kommer från grekiskan och betyder folkstyre. Sverige är världens mest demokratiska land enligt The Econnomist. Det är en jävligt fin fjäder i hatten. Sverige är bäst på att låta sitt folk styra landet, givetvis finns det brister även där men ändå. Varför är demokrati så bra? I en demokrati så får alla komma till tals under samma förutsättningar. Sen vet vi alla att det inte är sant på många sätt men principen är den, alla får säga sitt.

Vi har säg 100 punkter som gör Sveriges demokrati till den bästa i världen. Nu har våra (yrkes)politiker börjat tulla på våra rättigheter. Först var det maskeringsförbud i demonstrationer. Argumentet var att våldsverkare inte skulle kunna gömma sig. Har det haft någon effekt? Nej, inte alls. De maskerar sig och kastar sten ändå. Ett steg mot fascism.

Ett litet myrsteg men dock ett steg.

Nu är det FRA-lagen. Invävd i en massa lögner (vilket redan där är helt jävla horribelt) om terrorism, skydd för soldater utomlands, politiska mord och lite andra dumheter. Nu försöker de få igenom lagen genom att hävda att avlyssningen inte är farlig. Visst, den är inte farlig. Idag. Imorgon när SD eller något annat fascistoit parti kommer till makten så kanske sökorden kommer söka upp DIN post. Vem vet? Jag vill inte testa.

Det är två steg.

Vet vi vad som är bäst för oss? Nej, inte alltid, eller jag kan till och med sträcka mig till inte så ofta. Har jag en förmyndare för att jag gör massa misstag i mitt liv för att jag inte vet bättre? Nu verkar våra folkvalda tycka så att vi inte vet vårt eget bästa. Varför får vi rösta då?

Ni som försvarar Sverige mot fördummning kommer att höra många argument för dessa saker. Exemplet är FRA lagen. "Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja!" basunerar den 50 åriga gubben (Ja, de flesta som har åsikter om det här är 50-åriga gubbar med hävdelsebehov.) ut. Då ska ni fråga om de vill ha glasskivor istället för väggar på deras dass? Det kommer givetvis finnas skyltar som säger att folk ska titta bort när de går förbi deras hus. Då kommer givetvis gubben med hävdelsebehov säga att folk följer inte alltid reglerna.

Just det. Dumjävel.

Sen finns de sådana som hävdar att det inte är en stor förlust att införa FRA för att skydda oss från terrorister och annat ondskefullt. Då ska de ponera följande. Hon/han har köpt en ny Ferrari. Splayans ny. Röd. Dyr som fan. Värdefull. Tyvärr så är bilen så snabb att vi MÅSTE byta hela frampartiet i bilen till en Audis. Givetvis för att skydda passagerarna i bilen. Då säger Ferrariägaren att då är det ju ingen Ferrari!

Bingo. Dumjävel.

Skydda demokratin med näbbar och klor. Annars tar någon jävel den.

Peace

Over and out

1 kommentar:

Anonym sa...

*** TOPPLISTOR
När man gör internationella topplistor, tar man då hänsyn till hur öppna länder är eller hur sanningsenlig tillgänglig statistik är?

När Familjerätten vägrade följa lagar och direktiv och föräldrarna "gick hem" och barnet förlorade sin far... Då bokför Socialstyrelsen det som "avklarat ärende". Är det sådan statistik som mäts?

Sedan länge förekommer mycket avancerad mobbning /pennalism i Sverige. Är det vettigt att t.ex F-kassan jagar döende cansersjuka.

Sådan smygfascism är farlig och antidemokratisk. Ex. många hemlösa har inte alls misskött sig och straffat ut sig ur sina lägenheter. Läs mer nu! ...t.ex här, Länkstation: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929

Svenskar behöver ännu mer kompetens, mer rättstrygghet och mer antifascism!

M.v.h
Morgan Ohlson (morgan.o@passagen.se)
# Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
# Hemlös sedan 2008-07-01