lördag, augusti 02, 2008

20000

Nu är det så att det är 20.000 personer som inte kommer ha rätt till sjukförsäkring om 1 och ett halvt år (enligt prognos givetvis). Detta är kriget mot alla "fuskare" och "bidragstagare" som "nedlusar" samhället med "lata" och "oförmögna" medborgare. Dessa "parasiter" ska sättas dit så det stänker om det. Sen fungerar det i regel så att allt som staten säljer ut och allt som det skärs ned på kommer inte sossarna (läs moderaterna light) att återinföra när de får makten. Nej då. De kommer bara avveckla välfärdsstaten lite långsammare än arbetarpartiet De nya moderaterna med Alfons i spetsen.

Peace

Over and out

6 kommentarer:

Joakim sa...

Även om du inte vill jobba och göra rätt för dig vill andra det. Att vara sjuksriven år efter år är i sig sjukt. Men blåögda "personer" som du är lätta att blåsa. Så får vi andra betala för det.

Kaptenen sa...

Du är redigt korkad du. Folk vill ju verkligen sitta hemma och göra inget. Men sätt reglerna efter den sämste. Det bäddar för ett bra samhälle.

Putrick sa...

Det finns ju faktisk de som är sjuka, dessutom försvinner 66 miljarder till skattefuskarna, kanske smurfarna skulle jaga dem istället?

Anonym sa...

Skattefuskare är i regel rika och inte fattiga. Jag tjänar inte på att skattefuska men det gör Wallenberg.

Kraxpelax sa...

Ja, så har vi ju också en socialminister som vill ha ett varmare samhälle med massor av etik, och då blir det så här underbart.

Johan Lundberg sa...

20 000 är ju bara en uppskattning av de som inte längre kommer få förlängd sjukpenning efter att den tiden gått ut.

Tre saker att ha koll på då:
1) Socialförsäkringsministern har sagt att ingen som är allvarligt sjuk ska bli utan ersättning.
2) Förlängd sjukpenning är inte den enda möjliga ersättningen. Har man arbetsförmåga ger till exempel a-kassan både högre ersättning och mer stöd för att få ett arbete.
3) De som ändå inte kvalificerar sig för en ny period med förlängd sjukpenning hamnar i en sorts jobb- och utvecklingsgaranti.

Skillnaden mellan vänstern och alliansen är att aliansen inte lämnar någon i sticket!