onsdag, juni 04, 2008

Förlorare?

Nu är vårdstrejken över och Aftonlögnen basunerar ut hur jävla illa det gick för sjuksyrrorna. De har förlorat två löneförhöjningar, säkert 2000 spänn i snitt. Vad är en sådan förlust egentligen? Lägstalönen gick upp med flera tusen pix och kommer att se till att många fler vill bli sjuksyrror och det är en vinst i sig. Vad har hänt med folks solidaritet? I Finland lyckades de få upp sina löner med massor, men där så sa sig alla fackanställda upp sig. vilket resulterade i lagförslag där de skulle tvingas tillbaka till sina jobb.

Någonstans undrar jag i vems ledband aftonlögnen och andra skittidningar går... De skriker ut att det inte är någon mening att strejka och demonstrera. Alla ska bara hålla käften i vetelängden och göra sitt jobb för pissig peng samtidigt som rika skitstövlar håvar in stålarna.

Upp till kamp(rad)

Peace

Over and out

2 kommentarer:

David sa...

När sjuksköterskorna också blivit rika som skitstövlarna är dom också skitstövlar då? Är det liksom synonymt med rik att vara en skitstövel, för om så är fallet vill väl ingen sträva efter att tjäna pengar!

Kaptenen sa...

Du kan inte bli rik på att förvärvsarbeta. Om den drivkraft som överskuggar alla andra är att bli rik så är du i regel en skitstövel.

"Bakom varje förmögenhet så döljer sig ett brott."