onsdag, juni 20, 2007

Sverige

Sverige är ett fantastiskt land. Ett land där folk från andra länder får en chans att undkomma sina antagonister och förföljare. Ett land där det är en självklarhet att massor med pengar skänks till behövande i andra länder. Vi har växt upp med en tanke av solidaritet som faktiskt genomsyrar det svenska samhället där vi alla är delaktiga. Det finns en massa mörka krafter som är emot vår invandring. De vill inte ha hit massa konstiga människor som inte ser ut som alla andra eller pratar som alla andra. I min värld så är likriktning något farligt. Det är farligare än terrorister (Som är likriktade åt ett annat håll.) och andra "farliga" saker i världen. De flesta invandrare som kommer hit flyr från förtryck och våld. De kommer inte hit för att förtrycka och utöva våld. De kommer inte från "våldsglorifierande" kulturer. De kommer hit för att ge sina barn en chans att växa upp och skapa sig en egen framtid.

Sverige är ett fantastiskt land. Ett land där en stad tar emot fler flyktingar från Irak än USA gör. Södertälje är större än USA. Klart det uppstår problem i form av kulturkrockar, missförstånd och religiösa motsättningar. Men de har kommit hit för att få det tryggt. Första målet är uppnått. Sen måste vi försöka få alla att känna sig delaktiga i samhället vi håller på att bygga och i det vi har byggt. Vi vill även integrerar dem, inte assimilera. Indentitet och kultur är viktigt för människor. De ska få behålla dem i den utsträckning de vill och nej, de får inte slå sina fruar/barn/grannar men det får ingen annan heller.

Sverige är fantastiskt. Vi har ett välfärdssystem som är omtalat i hela världen där ingen svälter eller behöver jobba 14 timmar per dag för att överleva. Vi har gratis sjukvård och bibliotek i sann socialistisk anda.

Sverige är fantastiskt. Här pratar vi om våra dåliga sidor och försöker komma överrens om hur vi ska göra i fortsättningen.

Och allt det här tar vi för givet.

Jag är stolt över att vara född och uppvuxen i Sverige. Men jag är inte svensk.

Peace

Over and out

1 kommentar:

Åsa sa...

Ja, vi är alla lite för negativa ibland. Många ganska ofta. Många hela tiden. Det är sorgligt.