måndag, mars 12, 2007

Bagarn

Att vara bagare i Sverige kan vara hårt. Men här vann bagaren.

Bagaren - Polisen 1 - 0

Polisen får uppenbarligen inte provocera fram brott eller sätta dit någon för grovt narkotikainnehav när de egentligen vill baka.

Peace

Over and out

8 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Tyckte du att de va OK att han inte åkte dit bara för att Polisen stökade till skiten?

Kaptenen sa...

Tycka vad man vill om det där men jag anser att det ger ett gott betyg för rättssäkerheten. Sen ska polisen inte stöka till det. De kan ju faktiskt stöka till åt fel håll också. Hellre fria än fälla.

Vänsterdojjan sa...

Visst, liksom pedofilen som inte åkte dit för att det kunde vart nån annan som lånat hans login 2000 ggr, eller rattfyllot som faktiskt kunde skylla på att han inte mindes om han var ute och körde den där dan en 10-åring dog. Tveksamma fall: fine. Solklra: nope!

Kaptenen sa...

Solklart? Hur då? Killen hämtade en väska. I väskan fanns mjöl. Vad fan ska man döma honom för? Han kanske hämtade den åt en kompis? Det finns för många om.

Vänsterdojjan sa...

Nä, men om knarket legat kvar? OM polisen låtit bli att leka CSI? Skulle hans försvar vara "va, ligger det ANFETAMIN i den här ryggsäcken som jag spontant råkade plocka upp i ett mörkt skyddsrum här i Malmö".

Kaptenen sa...

Då skulle han åkt dit för innehav. Nu åkte han inte dit för det för innehav av mjöl är okej. Polisen ska inte leka CSI. Polisen ska göra sitt jobb och sluta tro att de bor i USA där allt är tillåtet.

Vänsterdojjan sa...

Du har en klar poäng i att man hellre ska frias än fällas, men jag tycker att detta är ett absurdfall (heter det så?). Plats, omständighet och brott är uppenbart. Fast hellst ville jag sett en dold kamera när snubben upptäckte att det var mjöl och socker i påsen...

Kaptenen sa...

Hey! Killen ville bara baka! Om jag någonsin åker fast så kommer jag ha rent mjöl i påsen!