söndag, januari 21, 2007

Onda människor


Det här med ondska är ett begrepp som är olika för olika människor. Om du är småborgerlig så tycker du att Fidel är ond. Är du fett vänstervriden så tycker du Bush är ond. Inom politiken kan man säga att de flesta är onda ur något perspektiv.

Jag tänker inte ta upp ett politiskt perspektiv men visst kan ni säkert se kopplingen ändå. Det finns många onda människor i denna värld. Bill Gates har stålar så det räcker och blir över. Han sitter just nu på en förmögenhet som uppskattas till 50 miljarder dollar. Han har skänkt 5 miljarder och är den levande människa som har skänkt mest pengar till välgörenhet. Nu finns det tomtar i det här landet som tycker att bara för att han har skänkt bort hysteriskt mycket pengar att han räknas som god. Men jag säger motsatsen. Killen har någongång vaknat på natten och kommit till insikt. "Det finns folk i världen som svälter, det finns sjukdomar som det inte finns någon bot till, många har det jävligt pissigt... och jag äger 50 miljarder dollar..." Så han tar i så han skiter på sig och ger bort 5 miljarder. Att han vet om hur jävligt det ser ut i världen och inte ger bort alla sina pengar är ren jävla ondska. Visst kan han behålla en symbolisk summa av säg en miljard så att han och hans efterkommande kan leva på grön kvist. Att sitta på en förmögenhet på 50 miljarder dollar är ondska och inget annat. Visst är inte Bill värst. Men han är ond.

Peace

Over and out

7 kommentarer:

Emm sa...

Håller med..! Absolut.

xxara sa...

JAG FÖRSVARAR INTE B.G.
men jag undrar var gränsen går? är allt relativt, eller finns det en gräns, liksom?
låt säga att jag har hundratusen i "förmögenhet" - är jag då en ond människa om jag inte skänker en viss procent av dom? eller ska man skänka allt som överstiger en viss, "fast", förmögenhet, t.ex. en miljard? vid vilken förmögenhet går isf gränsen?

Mr sa...

Som du vet så tycker jag ju att du har åt helvete fel i ditt resonemang när det gäller Gates och hans stålar.

xxara:
Vad menar du med att du INTE försvarar B.G?
Vad är det du inte försvarar? Att han skaffat sig en förmögenhet?

xxara sa...

mr:
jag försvarar inte B.G. och det faktum att han behåller alla sina pengar..?
vad skulle jag annars syfta på..?

Kapten Napalm sa...

100000 är inga pengar. Om du krossar ansiktet, krockar din bil, får cancer eller något annat otrevligt så försvinner de pengarna rätt så fort. Det handlar om sunt jävla förnuft. Visst ska folk kunna köpa "dyr" kaffe och unna sig saker. Men när hamstrandet går överstyr. Ta exemplet i mat. Bull Gates har en miljon limpor. Grannarna svälter. Bull Gates ger bort några limpor. Är han god då? NEJ, han gör sin jävla plikt. Att tulla på de rikas privlegier för att ge de fattiga mer privilegier är något som kallas solidaritet. Bill Gates är inte solidarisk. Han är ond.

Nihonshu sa...

Wow, vilket djup. *fniss*

Genast förstår jag lite mer om var din låga diskussionsnivå på andras bloggar har sin grund i när du öser ur dig sånt här trams om solidaritet och sånt.

Nåja, tänkte bara nämna att du självklart är blockad igen. Jag tror nog att ditt rödvinsintellekt kan räkna ut varför. Puss och kram.

Andreas sa...

Så jävla bra sagt.
Nu klipper jag ut dit inlägg å klistrar in i ett worddokument.

hehe