lördag, augusti 05, 2006

Skilja agnarna från vetet...


Nu när jag har sett filmen och insett att många ungmöer gärna vill lägga vantarna på Jack Sparrow så måste jag bevisa en gång för alla att Kaptenen är att föredra. I den ena ringhörnan har vi Jack Sparrow, kapten på Black pearl.



I den andra ringhörnan har vi den snabbskrivande, ironiske och alltid svar-på-talige (?) Kaptenen även kallad Kapten Napalm. Kapten för bloggen En blog bland andra.





Alkoholkonsumtion
Här blir det lika. Jack lyckas vara småfull eller spela det jävligt bra mest hela tiden och det ger höga poäng, dock saknas de riktiga fylledillerna som Kaptenen lyckas med lite då och då tack vare hans påbrå som finne.

Fordon
Okej här tar Jack en klar seger då han rattar Black Pearl. Kaptenen rattar en blogg som inte kan räknas som fordon och annars tar han den kommunala bussen. Svart är mycket coolare än blått.


Kvinns
Här tar Kaptenen en övertygande seger då hans blogg läses av folk som hävdar sig vara kvinns och han har faktiskt haft några flickvänner. Jack i sin tur får bara på käften av diverse skökor och den kvinnliga huvudrollsinnehavaren dissar honom fett. Den enda gången har får hångel så blir han fiskmat.


Personlig hygien
Här vinner Kaptenen en klar seger. Jack tvättar sig inte ens mellan filmerna. Kaptenen vet var hans dusch är och hittar dit utan karta.


Fäktkonst
Nu är det så att Kaptenen inte svingar svärd så ofta men vi kan ta hans fäktande med innebandyklubba som bra substitut. Jack har en bra teknik om inte lite påverkad av hans lätta berusning. Kaptenen har skvätt in en mängd mål och skapat mer blodvite med sin innebandyklubba än Jack med sitt svärd. Men svärd är coolare så det blir lika på den här punkten.


Skäggväxt
Jack vinner stort. Kaptenens skäggväxt påminner om moppe-Kenneths moppemusch. Klar seger till Jack (grums, jävla gener)


Entrér
Här vinner Jack då han lyckas alltid komma in på de mest lysande sätt i sina filmer. Kaptenen kanske gör sin patenterade River Kaptentm när han skuttar in någonstans men det slår inte scenen i ettan. Klar seger till Jack.


Piratigt språk
Här skulle man lätt tro att Jack vinner men han använder inte ett enda fult ord i filmen. Men det är ju en Disneyproduktion och då får inte Jack säga fula ord. Kaptenen använder runda ord för det mesta. Klar seger till Kaptenen.


Skatter
Jack lyckas inte lägga vantarna på något innan han slarvar bort det eller får det stulet av sig. Kaptenen betalar mycket skatt och vinner överlägset här.


Kompisar
Jacks kompisar är ett gäng av illaluktande sjöbusar som säger mycket yarr. Men i det här fallet så skulle Jack sälja deras själar till vem som helst. Kaptenen har en kompis som säger ofta yarr och många andra kompisar som han inte har försökt sälja (någon som vill köpa?) en klar seger för Kaptenen.


Lurighet
Jack lyckas lura alla. Skurkar, kvinnor, hjältar, fan och hans moster. Kaptenen lyckas inte lura så många. Kaptenen är inte så lurig. Klar seger till Jack.


Sexighet
Jack är ju en äkta pirat och alla vet att flickor faller för badboys och tycker att scarf är coolt. Jack vinner alla bikerbabes och tjejer som gillar tuffa killar. Kaptenen vinner i sin tur alla intellektuella flickor med sina djupa texter och sanningar på bloggen så här blir det lika i sexighet.

Vinnaren blir givetvis (med nöd och näppe) Kaptenen. Så nu vet ni det, Kaptenen knäcker fetare än Jack Sparrow.


*Bugar*

Over and out

7 kommentarer:

Anonym sa...

Moah ha ha ha ha ha haaaaa!
Underbart skrivet!
Det är klart, god hygien och sexighet väger jääääävligt tungt...
Pluspoäng till Kaptenen!

/Wanda - Snart på väg till jobbet

Kaptenen sa...

Jobba på en lördag?! Vad är det för stil?

Hänna sa...

Hahaaha.. Vilken härlig analys!

Anonym sa...

Working class hero. :(
I afton - ut. I morgon - jobb.
En vecka kvar, sedan SEMESTER! :)

/Wanda

Anonym sa...

haha kalasbra skrivet

Anonym sa...

Heja il Capitano! Självklart vinner en renlig finsk kapten över en skitig sjörövarkapten :)

Anonym sa...

River Kapten? Man blir ju lite nyfiken...