måndag, juli 24, 2006

Dystert

Dagens mediasamhälle kombinerat med sekulariseringen leder till att tv-programmen blir allt mer sjuka och bisarra. Nu söker de folk som kan tänka sig att dricka sitt eget piss för att bli rika. Nuförtiden är det finns det bara tre värden som räknas och det är rikedom, utseende och kändisskap. Gränserna tänjs ut och det finns inga krafter i samhället som fungerar som broms. I Italien och andra mer religiösa länder så finns det krafter som bromsar upp och fördömer sådan här skit. I Sverige har vi haft politiska värderingar som har varit våra ledstjärnor men nuförtiden har de onda moderaterna smutskastat ord som solidaritet och folkhem. Det som har varit fint och bra har smutskastats i pajkastningstävlingar (läs: partiledardebatter) och nuförtiden är man naiv om man tycker att jobb åt alla är en bra sak. Hur långt ska det gå?

Peace

Over and out

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det var bättre förr... ye good olde days med världskrig där onda judar utrotades, oflexibla könsroller, mysiga Sovjet, tydlig hierarki mellan vanligt och fint folk, kubakrisen, kyrkoplikt, när DDT och frenologi var goda fakta, samer inte fick bo bland svenskar, när varje patron ägde sina bönders rövar, oliktänkande slängdes i arbetsläger, ofolkhemsaktiga lobotomerades, schizofreni berodde på demoner och när homosexualitet var straffbart.

...ticket dära påhitt att utvecklas bort från sånt till ett hemskt sekulärt samhälle...

...dricka urin i TV må vara sjukt, men det skadar ingen utom den som gör det...

Kaptenen sa...

Och det är ju precis samma sak. Eller inte... Dumjävel.

Anonym sa...

Den här dumjäveln är iaf inte selektiv i sin bild av hur det var förr.

Reaktionära människor likt dig har en hiskeligt selektiv uppfattning av historien - där man kan plocka russinen ur kakan. Tyvärr funkar det inte så - påtvinga folk din uppfattning om "god moral enligt gammal modell" - vilket i sig kan diskuteras kring vad fan det skulle vara - och du påtvingar förr eller senare folk allt annat som faller dig i smaken.

Aka fascism.

Kaptenen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.