torsdag, juni 01, 2006

Raid

Nu har polisen skickat 50 poliser för att beslagta piratebays servrar för att sätta dit dem för att ha spridit upphovsskyddad material. Uppenbarligen har svenska mydigheter varit pressade av Hollywood. Tänk om polisen skulle använda sina resurser till att hitta och rädda människor som har blivit tvingade i protitution, men där finns inga mäktiga, vita och rika män som lobbyar för det. Nu gäller det rika människors pengar och inget annat. De verkligen tror att allt som laddas ner från nätet skulle köpas om det inte skulle finnas på nätet. Alltså. De flesta filmer som sprids på nätet är så jävla usla att ingen skulle ens tänka tanken på att betala för skiten. Problemet med "nätpiratismen" är att de som tjänar på det är konsumenten och det går ju inte. Hela resonemanget luktar "Mer mat åt mätta moderater" argumentet. Hur många rockstjärnor har svultit ihjäl? Hur många skivbolagsdirektörer har svultit ihjäl? Det handlar bara om att de rika vill roffa åt sig ännu mer. Snikna jävlar. Ni kommer aldrig vinna.

Peace

Over and out

4 kommentarer:

Nyfiken sa...

musiken, konsten och nätet åt folket tack!

Peter Madison sa...

Okej, det hela handlar ju om upphovsrätt här. Att konstnären ska kunna få möjlighet att pröjsa hyran överhuvudtaget. I tid. Att sen Mick Jagger inte gråter sig sömnlös om nätterna bara för att folk tankar ner Stones tror jag inte gör så mycket. Inte i hans liv, just nu. Betänk om du som skapare av något lagt ut en jävla massa stålar och du har gjort ditt "livs" verk. Sen kommer jag nästa dag och ger bort det gratis till hela jävla världen. Du får inte en spänn. Blir du glad eller ledsen då? Blir din bankkamrer glad när du inte kan betala av eventuella lån?..... Du har full möjlighet att sno mjölk på ICA eller tanka bilen och skita i att pröjsa. Varför gör du inte det. Det drabbar ju ingen "fattig", det är ju bara "moderater" som blir rika på käk och bensin.......

Inget personligt påhopp på dig napalm, vill bara att du ska förstå att frågan är ganska krånglig och att det i slutändan handlar om att de som skapar överhuvudtaget ska ges möjlighet att skänka världen bra musik/konst/böcker etc.

Okej? Peace!

Kaptenen sa...

Jag respekterar dina åsikter och finner viss klokhet i dem men det är ändå så att majoriteten av mina pengar när jag köper en skiva går till rika skivbolagsdirektörer. Om jag direkt skulle kunna betala upphovsmannen några spänn per låt så skulle det inte vara några problem. Allt det här handlar om att de mellanhänder som vill ha monopol. Skivbolagen håller på att gå i graven. Alla vill vi att artisterna ska kunna leva på sin konst men när det är tusen andra som skor sig på det så är det inte kul. Jävla rofferi det är vad det är. Sen är det så att kulturspridningen gör att folk lyssnar på mycket mer musik nu än de gjorde innan.

Riispekt and Peace

Peter Madison sa...

Dåså. Då är vi ju överrens så det nästan blev lite läskigt...... Läget är ju i nån sorts förändring så låt oss bara hoppas att de som gör världen lite roligare också får pröjs för det!

Kör hårt å ha en najs fredag!