fredag, maj 12, 2006

Rösta på Lordi

Här hittar ni länken.

RÖSTA PÅ LORDI!

Vem som helst med mer intellektuell kapacitet än en vitkålssallad ser Eurovision Song Contest för vad det är; ett dåligt skämt. En tävling där ett gäng, som allt annat än imponerar, framför oavsiktlig humor och genuint dåliga framträdanden. Dessa varvas med tråkiga mellanakter framförda av ett par bildsköna men fullkomligt korkade programvärdar, nostalgiska tillbakablickar på föregående tävlingar och mellanakter som ingen lägger märke till. Allt i en orgie av skrikiga färger och hänryckta håll-ihop-era-händer-lalalalala-sken av ett europeiskt förbund. Termen "eurotrash" omdefinieras årligen i denna tragiska komedi.

Visst, det finns en plats för skräpunderhållning. Men vad som oroar mest är antalet personer som faktiskt tar tävlingen på allvar, som till och med ser det som en höjare av det patriotiska självförtroendet, utan att förstå tävlingens egentliga syfte. Dessa fåntrattar är även de som oftast röstar för sina respektive representanter i tävlingen - vilket förser oss andra med en festlig och ettårig portion av uselhet.

Men hur som helst, titt som tätt vaknar ett och annat land upp ur sina musikaliska koman och röstar fram en representant med attityd, förmåga av att kunna showa och lite jävlar anamma gentemot sina ogillande och konservativa motståndare. I år är det landet Finland.

Lordi är inte bara ett genuint och äkta hårdrocksband som går i Kiss fotspår. Deras koncept: en visuell och sarkastisk monstershow. Lordi är förmodligen så långt ifrån en deltagare i Eurovision Song Contest man kan komma, men framförallt den mest upprörande gruppen som någonsin deltagit i tävlingen. Att de blev invalda i tävlingen är inget annat än ett långfinger med skarpvässad nagel presenterat inför de chockade och fega folkmassorna. Europeisk media har redan förpestat deras rykte tillsammans med skrattretande uttalanden om satanistiska illdåd från korkade religiösa folkgrupper.

Den här sidan, tillsammans med dig kära läsare, har ett uppdrag: att sprida vårt meddelande över Europa, "RÖSTA PÅ LORDI!" Låt oss kolla hur stor influens en (förhoppningsvis) massiv internetkampanj kan ha. E-posta, blogga, ring, SMSa, IRCa, och IMa det här meddelandet till alla dina vänner, dina vänners vänner, ytligt bekanta, nätpolare och alla andra som är kapabla till att rösta i Eurovision Song Contest:s semifinal den 18e maj och i finalen den 20e maj.

Låt oss göra Eurovision-historia. Använd din rösträtt!


Go Finland Go!

Over and out

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänker rösta på Carola. Kram. :oD

Anonym sa...

Haha, nu har du tagit i så du nästan kräks Il Capitano. Jag hade inte tänkt rösta på någon överhuvudtaget, men efter denna propagandaattack kanske jag måste ta och rösta på Lordi. I förebyggande syfte. Så att inte Carola går vidare. :)

Anonym sa...

...och var det inte så illa att jag bodde i Finland skulle också jag rösta på Lordi!