torsdag, maj 04, 2006

Kapitalism = ondska

Vad jag har förstått så går det bra för Sverige. När det går bra för Sverige så måste det betyda att det går bra för folket i Sverige. Eller så borde det betyda men det gör det inte. Det går bra för storföretagen i Sverige. Deras vinster ökar med många miljarder. Vinster som inte medborgaren i Sverige ser röken av. I kapitalismen så måste det finnas en arbetslöshet på ungefär 7-8% för att den ska fungera. När det finns en reserv så kan företagen hålla ner lönerna för de som har jobb. Nu vill flera politiska partier ta bort regler som gynnar den vanliga knegaren. Regler som gör arbetslivet ännu mer osäkert för de som redan har arbete. Uthyrningsföretagen gör det möjligt för företagen att skapa ännu mer osäkerhet. "Om du kräver för mycket och arbetar för dåligt så får du sparken och vi hyr in någon som gör ditt jobb." Människor mår sämre och sämre och det är inte för tjernobyl eller fågelinfluensans skull. Ohälsan ökar i Sverige. Folk bränner ut sig för att passa in i mallen av en köttrobot som arbetar 12 timmar per dag utan ersättning. Ungdomar får gå arbetslösa i flera år och det enda staten gör för dem är att ge dem enkelbiljett till arbetsförmedlingen där de ses som slackers som inte vill arbeta. De flesta i Sverige vill arbeta. Arbetsförmedlingen är en förnedrande institution.

Folkhemmet och välfärdstaten har blivit hånade. Men det fungerade ju! När det var som bäst så hade vi 2% arbetslöshet och gratis sjukvård. Men det var "företagsfientligt" i Sverige och det sved i ögonen på de rika. Idag är lycka att kunna konsumera. Konsumera varor som företag tillverkar. Jobba mer, konsumera mer så blir du lycklig. Att skylla på socialdemokraterna är tacksamt. MEN DET VAR DU SOM RÖSTADE! Att tro att det blir bättre genom att rösta på moderaterna är jävligt korkat. Och ni som gnäller över skattetrycket kan tänka på det nästa gång ni ska till läkaren, köra bil, skicka ungarna till skolan och/eller går på en upplyst gata, allt det är betalat med skattepengar.

... men det går bra för Sverige...

Revolution

Over and out

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är väl just det där sista som en del inte tänker på. Diskuterade det så sent som idag med en bekant som just gnällde och han såg det lite annorlunda sen.