måndag, april 17, 2006

Ego

Det blir kallare och kallare i Sverige. Samhällsklimatet blir hårdare och hårdare. De värderingar som slår högst nu är de själviska värderingarna. Det är okej att bli rik på andras bekostnad. Det är okej att förödmjuka sig på tv för att komma före i kön till Spy Bar (eller vart fan man nu går om man vill vara fin i kanten) Det är okej att luras och bedra, bara man inte stjäl helt synligt. Det är okej för de rika att bli rikare. Men den vanliga arbetaren ska vara tyst och sänka sin lön för annars flyttar företaget utomlands där det är okej med barnarbete och där folk jobbar 14 timmar per dag. Solidaritet har blivit ett skällsord. Globaliseringen ger möjligheten för företagspampar att bli ännu rikare.

Sen kan man bli cynisk och bitter. Gå med på att världen är som den är. Skaffa sig skygglappar. Men om de goda krafterna i samhället ger upp... Vem fan ska hindra det som händer?

Peace

Over and out

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att ge upp är inte ett alternativ. Det verkar som om en del ser det som att det "redan är försent" och att "det ändå inte spelar någon roll" eller " inte gör någon skillnad", det gör det visst! Det är på ett sätt också att ge upp. Att acceptera. Man måste reagera och reflektera, hur ska det annars bli en förändring?

Grus sa...

Bitterheten kommer smygande men jag kämpar emot så gott det går. Det viktiga är att, som nämns ovan, att aldrig ge upp. Hur lockande det än ter sig vissa dagar...