onsdag, januari 18, 2006

Yta kontra djup

Det som är krogens största svaghet för att träffa intressanta människor är allas vilja att visa upp en välpolerad yta. Den välpolerade ytan är väl något som vi alla lägger mer eller mindre vikt vid men det är väl förhoppningsvis människan man är intresserad av och inte utseendet. Jag har väldigt svårt för chitchat och prat om väder. Det är ytligt och bara tomt och på krogen är det ofta "Tomma tunnor skramlar mest".

Jag vill ha djup i en människa. Det är en blandning av aktivt ställningstagande i svåra frågor, självkännedom, självdistans och en förmåga att kommunicera sina tankar till omvärlden. Det finns människor som kan tänka, men de kan inte förmedla sina tankar till sin omgivning. Människor som är sociala tänkare som kan stå för sin sak och känna att deras åsikter är värda något.

Dagstidningarna och media bombar oss med en bild som är skev. De bestämmer vad som är vackert och vad som passar in. Nu får vi se silikonstinna bimbos (De kanske inte är dumma men de förväntas att låta helt blåsta och fnittra som 10-åringar) som ska vara var mans dröm. Sen tror en del killar att de ska tycka om tjejer som beter sig som 10-åringar. Det är helt vansinnigt. Ibland undrar man vad media egentligen vill. Cementera könsroller? Det finns "män" som känner sig hotade av sin partner när hon tjänar mer pengar än vad han gör... moget...

Peace

Over and out

3 kommentarer:

Anonym sa...

tack för hälsningen,har inte hunnit läsa så mycket i din blogg men kan snabbt konstatera att jag gillar det jag sett och håller med om att sömnlöshet är hemsk.

Anonym sa...

Det finns djup i varje människa, captain. Men vi lever i det extrema valmöjlighetssamhället- och det är så mycket lättare att inte göra några val alls. Det är så mycket lättare att sitta bakom skärmen än att vara ute och leva, det är lättare att skapa sej en idealbild, för att garanterat bli besviken när en riktig människa kommer i vägen. Idealen tvingar oss inte att leva! Och bakom skärmen behöver vi inte ta risker... så det beror nog mer på det än nåt annat!
Karjalanheili

Nyfiken sa...

Det var jag som skrev innan, markerade fel alternativ...