tisdag, januari 31, 2006

Menlöst


Just nu äter jag dåligt, sover dåligt och är allmänt beige. Det mesta jag gör känns meningslöst. Smått poänglöst. Jag är inte hungrig så jag äter inte så mycket. Jag är inte trött och sover dåligt.

Beige

Over and out

Sanningar






















Nuff said

Over and out

måndag, januari 30, 2006

Nuff said





















Peace



Over and out

Moget


Nu har jag inhandlat något som jag får användning för OM jag någon gång skaffar barn. Alla hoodkids behöver en









Det ger dem ett försprång på förskolan där andra kids får måla kalle anka och annan skit.

Peace

Over and out

Utvecklingsstört

De som är med i storebror är på något sätt störda. Och folk tittar på skiten... Vem säger det mer om?

Peace

Over and out

Tråkigt

Så klockorna stannar.

Peace

Over and out

For all the HOFF lovers out there!

The man, the myth, the legend... THE HOFF.

Peace

Over and out

söndag, januari 29, 2006

Fear of girls

Girls are evil.

Killar som vågar säga sanningen.

Peace

Over and out

Dockusåpor

En sak jag har väldigt svårt att förstå är fenomenet dockusåpa. Första säsongen av Robinson följde jag och tyckte väl då att det var rätt itressant. Inte för att se folk göra bort sig eller vara elaka mot varandra utan att se folk leva på knappa tillgångar. Nu börjar en ny säsong av storbror och det är ett spektaker som jag har svårt att förstå. Undrar vad människorna i huset skulle göra bara för att bli b-kändisar? De skulle nog göra rätt mycket för att få synas på tv och få gå före i köerna på stureplan.

Värderingarna i samhället blir skevare och skevare..

Peace

Over and out

Filmcitat

"Fan va trist du är. Det är så klockorna stannar."

Masjävlar

Hur roligt som helst.

Lagomförakt

Alla vettiga människor behöver ha ett lagomförakt för den knugliga hufvudstaden. Det är varje människas rättighet.

Tjockholm, Fjollträsk

Sen har alla som bor i Stockholm rättigheten att fnysa åt oss bönder:)

Detta är inget allvarligt inlägg. Fick inspiration av den skruvade filmen masjävlar.

Peace

Over and out

torsdag, januari 26, 2006

Hej omdöme!

"Tidningen Mama har gjort en undersökning bland sina kvinnliga läsare. 1300 mammor i åldrarna 20 till 45 fick välja vilken kändispappa de helst skulle vilja ha barn med. På andra plats hamnade Mikael Persbrandt."

Aftonbladet


Nu förstår jag varför jag inte hittar någon som vill föda mina barn. Jag får först bli en självdestruktiv alkis. Undrar vad som är felet. Är det kvinnor som läser blaskan Mama som är dumma eller är det mammor det är fel på? Eller så ligger felet hos mig. Så är det nog.

Tjena

Peace

Over and out

Roligt

Har en förkärlek till roliga bloggar. Bloggar som får mig att dra på smilbanden. Har hittat några favoriter som jag vill rekommendera.

På första plats har vi

Tingsnotarien

En helt lysande blogg som ska sträckläsas för att förstå vad den stackars grabbhalvan råkar ut för dagligen. Antagligen är det mesta bara påhittat men ack så roligt. Det enda tråkiga är att han skriver en gång i veckan och det är för sällan.

På andra plats

Embryo

Ghettorappare goes dyslectic. Något tilltalar mig när det gäller den här bloggen. Alla förstår inte storheten men jag gör det. Det säger jag nu yo.

Tredje plats

It-horan


Hans cyniska och bittra sätt att tänka är ofta roligt och tänkvärt. Han är underhållande. Sen har jag fått pris av honom så det är en bonus. Klart jag är mutbar.

Bubblare

Bitterblogg

Kul. Bitterhet med tanke bakom. I like. Roligt skriven oxå.

Guds vrede

Är det fisk eller fågel? Men om det här är ärligt tyckande så kan man skratta åt galenskapen. Om det är på skämt så kan man skratta åt det helt hejdlösa i bloggen.


Peace

Over and out

Sömn


Har hört att sömn är bra att få då och då. Veckan har gått i övertrötthetens tecken och somnande på soffan i fikarummet. Sen har jag toksomnat på bussen varje gång jag har åkt hem från jobbet. Nu har jag fått sova ikapp och det blev tio timmar sömn. Det usla med att ränna runt och få dåligt med sömn är att jag dricker kopiösa mängder kaffe. Nuförtiden vaknar jag trött och hängig för att jag inte fått kaffe... Det är lite creepy. Men jag klarar mig inte utan kaffe.

Förra sommaren försökte jag sluta dricka kaffe helt och hållet. En vecka satt jag hemma och halvsov. Sen drack jag bara en kopp om dagen men mindre än så går inte.

Kaffe är livets dryck.

Hej vakenhet, hej magkatarr.

Peace

Over and out

onsdag, januari 25, 2006

Utrensningar


Idag har jag rensat ut lite. Telefonnummer. Satt och bläddrade i mobilen och insåg att jag har en jävla massa nummer som jag knappt vet vem de tillhör. Jag kunde kategorisera lite bland numrena som jag hade i mobilen.

* De jag aldrig ringt. Nummer som bara ligger där speciellt efter en blöt kväll på krogen. Nummer som just då var riktigt viktiga. Radera.

* Nummer som jag inte har ringt på över ett år. Vet knappt vem människan är. Radera.

* Nummer som går till människor som jag inte vill veta av. Radera.

* Engångsnummer. Nummer som skall användas en gång. Radera.

Finns det fler kategorier?

Nä, nu ska jag hämta min pizza.

Peace

Over and out

The machinist

Har sovit väldigt lite senaste natten och kan fan inte sova inatt heller. Ska upp om modiga fyra timmar och jobba heldag. Det kommer gå åt skogen... Jag kommer vara dödstrött och nu är jag stressad över det. Och då kan jag ju inte sova...

Sömnlöshet är piss.

Men om jag slutar sova så kanske jag blir lika smal som Bale i filmen The machinist eller kanske inte...

Peace

Over and out

Evil Blog


Idag var min räknare uppe i 666 besökare. Det är evil.

Tycker jag. Jätteevil.

*gör tecknet*

måndag, januari 23, 2006

Försvar

Nu är det ett jävla rabalder om svenska försvaret. Jag förstår varför. Enligt Aftonlögnen så kan Sverige peta ihop 5000 man när skiten träffar fläkten. 5000 gubbar med bössor skulle inte stoppa Åland från att invadera Sverige...

Nu när ryssen styrs av en fd. KGB:are som tycker det är kul att rusta upp och börja bete sig som det gamla CCCP så ska man vara lite nojjig. Men Sverige lär sig av sina gamla knep och rustar ner när de inte har sett krig på 50 år.

Iof så har ju Sverige sin buffertzon i Finland som fortfarande låter de flesta av sina medborgare göra värnplikten.

Den som lever får se.

Peace

Over and out

söndag, januari 22, 2006

Dyrkad


Jag är dyrkad överallt!
Här får jag pris för att jag är så bra.

Mitt ego sväller till enorma proportioner.

Jag får knappt plats i min lägenhet.






vissa hävdar att jag ser ut som Shrek. Kan inte stämma. Jag är inte grön.

Nytt år, nya tag

Nu är det ett nytt år och jag får väl se vart det bär hän. Jag kanske får ett fast jobb som jag trivs med.

Det viktigaste just nu är att få ett fast jobb på 100%. Är så jävla trött på att vara samhället till last. Då vet jag vad jag gör om två år. Det skulle kännas tryggare då.

I kärlekens nitlotteri så får det vara för ett tag. Orkar inte gå på en nit igen. Kärlek är som trisslotter. Sannolikheten att man vinner är stor men jag vinner fan inget (varken i kärlekslotteriet eller på de där jävla pisslotterna). Kan bero på att jag inte köper lotter så ofta... eller dejtar så ofta heller... Whats the point? Bitter? Javisst!

Sen för de som inte känner mig så använder jag det här forumet för att få ur mig skit. Nu är det mer skit än vanligt och jag skriver mer skit än vanligt. Innerst inne är jag en snäll och trevlig människa...










Gick ni på den lätta?

Dissandets ädla konst

Att "dissa" (Disprespect) folk är en konst som vissa är bättre än andra på. Värsta tänkbara dissandet jag kan tänka mig är när jag inte får komma till tals och inte får försvara mitt handlande på något sätt. Då jag skuffas undan och marginaliseras. Jag känner mig kränkt när jag inte får säga min mening i ett sammanhang där jag själv står under granskning och skall dömmas. Att inte låta folk komma till tals är ett maktspråk som används lite då och då i vår värld.

Jag klarar av att käfta med folk. Om någon är otrevlig mot mig rör inte mig ryggen men om jag anklagas för något och jag inte får uttrycka min egen åsikt om det så blir jag kränkt.

Jag känner mig dissad och det stör mig.

Peace

Over and out

lördag, januari 21, 2006

200


Det här är mitt tvåhundrade inlägg. Skulle väl varit något djupt och klokt men istället får ni en bild. Vad är sannolikheten för att fånga detta på bild?

Cat Fu!

Ninjakick the damn dog!

Catclaw style!

Sting


Igår natt fick stack det till av saknad. Saknaden av att ligga nära någon och dela kroppsvärme. Frös som en gnu (Om nu gnuer fryser överhuvudtaget när de ränner omkring i Afrika och agerar smoergoesboerd åt lejon och andra vasstandadedjur). Men jag fick ta ett till täcke och nöja mig med det.

fredag, januari 20, 2006

Me casa


En vanlig morgon i Kaptenens lya :D

Höga krav

Det finns många bra saker som kommer med åren (näshår, hår på ryggen, svårt att kissa för att nämna några). Men när man är gammal som gatan så vet jag vad jag vill. För tio år sedan då jag inte var torr bakom öronen så var det bra om man hade en hundring i plånboken och mat i kylen. Då var allt bra. Ungefär så var första förhållandet. Det var en hon! Två ben, två armar, ett huvud. Hey, good enough for me (klart det inte var så men ni förstår poängen) . Men när åren börjar samlas på hög så börjar man ställa krav på livet. Krav som är större än hundra pix i plånboken (tvåhundra minst!).

I förhållanden så har man förstått vad man vill ha (Hon ska kunna diska och städa... skoja bara!). Man ställer krav. Ju äldre man blir så ökar kraven. Hon/Han ska vara dittan och dattan. Men när tiden går så tunnas linjerna ut av prospekter och precis som vid fruktdisken så försvinner de som har glansig yta och saftigt innandöme först. Kvar är de med skavanker på utsidan och torra på insidan. Antingen så ökar kraven bara för att man vet vad man vill eller så kan det vara för att slippa bli sårad (jaja, det var ingen förlust. Not good enough). Om man bara ser till att vara den som ratar så slipper man själv bli ratad, fiffigt va? Samtidigt som det här händer så hittar man på saker, skaffar sig hobbies, vänner och annat som fyller ut platsen där pojkvän/flickvän ska vara och en dag har man insett att man inte har något behov av en bättre/sämre hälft. Sen kan man leva lyckligt i resten av sitt liv med sin hund/papegoja/dammråtta/valfritt djur.

Eller så är jag bara cynisk igen:)

Peace

Over and out

torsdag, januari 19, 2006

Självgod


En gammal favorit. Alram Eest är ju bara en blek kopia av Pellefant. Pellefant in da haus!

Värre

"En röst ur mörkret sade: Le, ty det kunde vara värre.
Jag log. Och det blev bara värre."

Ibland blir jag cynisk. Men idag är jag inte så värst cynisk. Det här hittade jag i ett arbetsrum på min första arbetsplats. Den brukar hänga lite här och var. Den är mest rolig:)

Peace

Over and out

Naiv

Ibland undrar jag om det inte skulle vara lättare att vara jävligt naiv. Men problemet är när man väl har sett "sanningen" så har man ingen möjlighet att glömma det.

En träffande liknelse är:

Livet är som att simma i Guiness. Det är mörkt och behagligt att simma runt. Men den dagen man kör huvudet över ytan och inser att livet inte är behagligt och enkelt. Världen och livet är inte rättvist och trevligt. Så kan man inte dyka ner under skummet igen. Om man gör det så är man ändå varse om ytan och det kalla. När man har vidgat sina vyer och tagit till sig att världen är en ond och självisk plats så kan man aldrig mer bli naiv.

Jag är körd.

Peace

Over and out

Elbrist

Elbrist eller annan brist? Skolan är viktig. Bra lärare är ännu viktigare.

Peace

Over and out

Koma

Skulle ta en tupplur och sen dra iväg och spela innebandy. Yeah right. Två samtal och alarmet på mobilen fick inte upp mig. Nu sitter jag väl uppe hela natten igen...

Peace

Over and out

onsdag, januari 18, 2006

Yta kontra djup

Det som är krogens största svaghet för att träffa intressanta människor är allas vilja att visa upp en välpolerad yta. Den välpolerade ytan är väl något som vi alla lägger mer eller mindre vikt vid men det är väl förhoppningsvis människan man är intresserad av och inte utseendet. Jag har väldigt svårt för chitchat och prat om väder. Det är ytligt och bara tomt och på krogen är det ofta "Tomma tunnor skramlar mest".

Jag vill ha djup i en människa. Det är en blandning av aktivt ställningstagande i svåra frågor, självkännedom, självdistans och en förmåga att kommunicera sina tankar till omvärlden. Det finns människor som kan tänka, men de kan inte förmedla sina tankar till sin omgivning. Människor som är sociala tänkare som kan stå för sin sak och känna att deras åsikter är värda något.

Dagstidningarna och media bombar oss med en bild som är skev. De bestämmer vad som är vackert och vad som passar in. Nu får vi se silikonstinna bimbos (De kanske inte är dumma men de förväntas att låta helt blåsta och fnittra som 10-åringar) som ska vara var mans dröm. Sen tror en del killar att de ska tycka om tjejer som beter sig som 10-åringar. Det är helt vansinnigt. Ibland undrar man vad media egentligen vill. Cementera könsroller? Det finns "män" som känner sig hotade av sin partner när hon tjänar mer pengar än vad han gör... moget...

Peace

Over and out

tisdag, januari 17, 2006

Tydlig

Har läst några bloggar om just det här med fotbollslandslaget (se nedan). Det är helt jävla förkastligt att inte låta kvinnor komma in på stadion. Sen har många rätt i att han inte ska vända kappan efter vinden.

Men han är där nere just nu. Om han snackar skit om landet där han för tillfället är så är han smart nog att hålla käften och inte säga dumma saker. Jag hoppas han säger vad han egentligen tycker när han är hemma igen.

Peace

Over and out

Felriktat

Nu är svenska landslaget och spelar fotboll i Saudiarabien. Det har blivit ett jävla liv när kvinnor inte får se matchen live på plats. Jag förstår att folk blir upprörda för att Saudiarabien inte är ett jämligt samhälle som det vi har i Sverige (Yeah right, den dagen folk får lika lön för lika arbete) men det är så jävla missriktat. Vissa vill att Sverige inte ska spela matchen. Till vilken nytta? Det enda som händer är att svenska landslaget gör sig ovän med sina värdar. Skulle det leda till att kvinnor skulle få se matchen? Nej. Skulle de flesta Saudiaraber se landslaget och Sverige som pådyvlare av usla värderingar? Antagligen ja... Motarbeta diskriminering och orättvisor men gör det i rätt sammanhang och börja där det gör störst nytta. Att Sverige skickar folk till tortyr och fängelse verkar inte vara viktigt...

Roland Andersson har bott där nere. Han vet vad han snackar om. Sen att det har vinklats i tidningarna är en sak.

Peace

Over and out

Utvilad

Nu har jag fått sova i åtta timmar i sträck. Blev dock väckt av ett sms och kunde inte somna om. Men det är sådant som man får leva med. Nu kanske jag kan börja leva ett normalt liv igen. Vi får väl se. Nu ska jag peta i mig lite frukost.

Peace

Over and out

måndag, januari 16, 2006

Övertrött

Nu är jag trött så jag knappt kan tänka en rak tanke. Har en tvätt i maskinen och den kan jag inte låta vara kvar där... Kämpa. Ögonen går i kors...

Kommer säkert bli så övertrött att det inte går att somna... Typiskt på något sätt. Tur att jag börjar sent.

Peace

Over and out

Utsketet äpple


Dagen på jobbet gick bra. Förutom då att jag på sista rasten somnade till i fikarummet. Vet inte hur länge jag dåsade med det var säkert några minuter. Sen kan kidsen känna av när man inte är på topp och då ska de testa allt djävulskap. Nu gör jag massor av saker för att hålla mig vaken så jag inte somnar nu och vaknar vid midnatt och får sitta uppe en natt till. Diska är kul. Tvätta är kul.


Peace

Over and out

Pimpin royale

Kultur ska spridas.

Speciellt rolig sådan.

Nattsudd II

Har somnat till en sväng. Men jag vaknade rätt fort igen. Är trött som fan men tankarna surrar runt i huvudet och låter mig inte finna ro. Jag ska upp om exakt tre timmar så det känns lite meningslöst att försöka sova. Hittade några låtar som jag sitter och lyssnar på. Är trött men kan inte sova. Det är frustrerande.

jaja.

Peace

Over and out

söndag, januari 15, 2006

Weird

Det känns weird att veta att jag ska jobba imorgon. Har av diverse anledningar inte jobbat på snart en månad. Nu ska jag upp tjugo över fem för att göra mig fin för att trampa till jobbet. Får se om jag klarar av att gå och lägga mig i tid. Kommer nog sitta uppe till två och få tre timmars sömn. Sen kommer jag vara som ett utsketet äpple imorgon men det är väl så det ska vara. Fan vet.

Peace

Over and out

Mål

Vad har folk för mål i livet. När jag var yngre så hade jag inte så stor koll på vad jag ville. Jag tyckte det var gött att slappa och göra så lite som möjligt och ändå få pengar. Det finns få sätt i Sverige att få pengar utan att göra något. Men den idén försvann rätt fort för det är trist att inte göra något. Så jag utbildade mig. Jag började utbilda mig till ett yrke som jag inte var så säker på. Utbildningen sög rätt fett så jag bytte. Läste till ett annat. Började jobba. Trivdes väl inte så jävla bra. Men efter fem år så har jag insett att det är ett yrke som jag vill jobba med och trivs med jättebra. Nu behöver jag bara skaffa mig fast anställning någonstans så jag slipper oroa mig över det. Det är ett viktigt mål i livet. Ha ett fast jobb. Veta vad man gör om ett år. Det ger en viss trygghet.

Nu är jag trött, fortsätter imorgon

Peace

Over and out

Kötto

Något kötto låser dörren till trappan hela jävla tiden. Det börjar bli ruskigt irriterande då jag har inte fått någon post på en vecka. Jag vill ha min post. Den kan innehålla viktiga brev. Om jag inte får mina viktiga brev så börjar saker krångla. När saker börjar krångla så blir jag sur. Jag vill inte vara sur.

Jag får kleta kontaktgift på låsmekanismen. Eller nåt...

Peace

Over and out

fredag, januari 13, 2006

Final countdown...

God damn. Det är verkligen nedräkningen till apokalypsen...

Peace

Over and out

Showdown

The ultimate showdown!

Nuff said!

War

Over and out

Tonåring


Nu när jag har haft ett långt lov och lyckades bli sjuk första veckan av jobb så har jag vänt på dygnet som jag inte gjort på många år. Halv ett går jag upp och ungefär vid tre petar jag i mig min frukost. Nästa vecka kommer att bli en jobbig vecka. Men jag får sova mina 10h per dygn. Det är gött.

torsdag, januari 12, 2006

Fred i världen


Inte bara djurmördare!

Fredsälskare är jag oxå!

Citat

"You got a big mouth on a small head, sunshine"

*garv*

Måste användas någon vacker dag.

Morgonhumör

Okej det är inte morgon. Men jag gick upp just.

Fy fan vad arg jag blev när jag läste det här. Nu är det aftonlögnen som sprider sitt skvaller men om det finns en gnutta sanning så borde vuxenvärlden kollektivt straffas för flathet och feghet. Två veckor i skampålen.

Over and out

onsdag, januari 11, 2006

Fuskis

Såg precis kalla fakta där de tog upp kungens privata affärer. Killen lyfter 100 miljoner i apanage från staten. Av de här pengarna så redovisas hälften. Resten är hemligt. I Sveriges rikes grundlag så står det att statschefen inte får vara näringsidkare. Men nu är det så att killen äger en massa bolag som hyr ut statlig egendom som han själv betalar ett spottstyver för. Våra skattepengar går till att göra kungens privata egendom större. Det är så jävla rättvist så det finns inte. Glad att jag inte är medborgare i detta land.

Jag tror knugen sitter hemma och säger "Jag är en fuskis" Det gör säkert hans fru oxå men med brytning på tyska. "Dont mention the war."

Peace

Over and out

Perfekt ålder

Hur gammal ska hon vara? Ålder är väl inte så viktigt egentligen så länge man är på samma plats i livet ungefär. Det handlar om var man står för tillfället. Om man står på olika platser så blir det svårt med förhållanden. Sen ska man helst ha någon som inte är för ung eller för gammal. Vad ska man säga till någon som är 10 år yngre än man själv? Visst det finns säkert jättekloka 20 åringar men de är alla upptagna.

Sen kan vi män alltid använda oss av metoden.

Din egen ålder/2 + 7 = undre gräns för vad tjejen kan vara utan att höja ögonbryn.

I mitt fall:

30/2 + 7 = 22

Nu vet ni det.

Peace

Over and out

I wish

Celebrity Love Match Results for: Kapten Napalm
Your Celebrity Match is: Kirsten Dunst


Kirsten Dunst

According to our test, you would be a perfect match for Kirsten Dunst.
Born: April 30, 1982
Young actress Kirsten Dunst, one of 1995 People's Most Beautiful People, is known for appearing in The Crow, Dick, Bring it On, and Little Women. She dated Dustin Hoffman's son.

Your next closest matches were:

  • Winona Ryder
  • Reese Witherspoon
  • Natalie Portman
Kirsten Dunst

Bloggandets ädla konst

Är bloggandet en fluga som snart dör ut eller finns det en uppsjö av "wanna-be-bloggare" som kan ta över när folk får bloggstockning? Jag har lyckats skriva för mig själv och visst är det jättetrevligt med kommentarer men de har aldrig varit så många att jag har fått känslan "hela världen läser min blogg". Jag hade en räknare men den försvann när jag bytte bakgrund igen. Kommer faktiskt inte ihåg hur man installerar en räknare och jag är inte ett dugg nyfiken på det heller. Folk får läsa bäst de vill och om de tycker det är bra så är det en bonus.

Jaja. Nu har jag fått skriva av mig lite

Peace

Over and out

Perfekta partnern

Hur ser en perfekt människa ut? Eller hur är en perfekt människa?

Jag vet vad jag vill ha. Det finns några kriterier som min blivande flickvän ska uppfylla (Nu låter jag jävligt grabbig). Men det handlar inte om utseende. Visst har utseende med saker att göra men inte på det sättet som majoriteten (minoriteten?) av killarna/tjejerna kräver. Jag skiter i om hon är smal/kort/rund/lång. Det viktiga är utstrålningen. Det som gör att man hajar till när man ser personen på stan. Det där starka och rakryggade men dock inte det där hävdelsebehovet som många misstar för självförtroende. Jag vill ha någon som kan stå för sin sak och vågar säga till när det inte passar. Jag kan vara jävligt klantig (som alla grabbar?) och då vill jag höra det så jag slipper göra om samma misstag. Jag vill ha någon jag kan prata om allt med. Det är nog det viktigaste. En person som jag kan tjöta hela natten med om viktiga/oviktiga saker. Jag vill kunna skratta och skämta med personen och ha en rå men hjärtlig ton. Hon ska ha ett liv. Det är ytterst viktigt att hon har vänner och saker hon gör efter jobbet/skolan/whatever. Jag vill inte ha någon som sitter och väntar på mig när jag är och leker med mina kompisar. Hon ska fixa att vara själv och tom. tycka det är skönt att köttet (dvs. jag) inte hänger efter henne hela tiden. Jag kräver mycket men jag ger även mycket ;)

Peace

Over and out

tisdag, januari 10, 2006

Issues

Suttit och funderat på det här. Alla har "issues" jag har, du har och han/hon du är kär i har det. Face the fact. Hur ska vi handskas med dem? Det är väl den där stora frågan kring ämnet. I varje förhållande upptäcker man "issues" hos den andra parten men jag tror att det viktigaste är att upptäcka dem hos sig själv. De flesta av dem upptäcker man först när de visar sitt fula tryne i en oväntad situation. Sen finns det olika sätt att handskas med dem. Det lättaste är att se dem som annat. Det är lätt att rationalisera bort vad man känner för att slippa känna de där negativa känslorna. Med positiva känslor kommer de där negativa. Eller risken för dem iallafall. Om du blir kär så finns risken för att bli olyckligt kär. Blir du lycklig så finns risken att bli olycklig. Så fort man når höjderna så öppnar sig stupen under en och risken finns alltid att ramla ner. Nu har förra året varit ett jävla år då jag har studsat i botten flera gånger men jag har lärt mig att ta mig upp hyffsat fort igen. Det har varit värt känslan av att vara kär. Den dagen jag nöjer mig med att "flatlina" i mitt känsloliv så påminn mig att ta mitt liv. Ett liv i beigehet för att jag är feg är inget liv. Jag ska hoppa på nästa tåg. Inte för att jag är desperat, eller för att jag tror mig behöva någon för att leva. Jag vill hitta någon som förtjänar min kärlek och vice versa. Det är livet. Upp och ner.

Citat-/ordlista

"Jag är jävligt kräsen" = "Jag är rädd för att bli sårad"
"Alla jag träffar på är idioter" = "Jag är en idiot för jag ger inte folk en chans"
"Jag blir inte kär" = "Undvika känslor är ett bra sätt att inte bli sårad"
"Han var inte min typ så jag gjorde slut" = "Bättre att dumpa honom/henne innan hon/han gör samma sak mot mig"
"Jag behöver ingen partner, jag klarar mig bra själv" = "Jag har låtit bitterheten ta över"

Någon som känner igen sig?

Peace

Over and out

Gresar ska inte ha roligt II

Nu sitter jag här och chefen har ringt och undrat om jag ska jobba imorgon. Svaret blev nej. Jag låter som om jag hade druckit whiskey hela julhelgen. Men jag orkar fan inte sitta hemma. Jag dör av tristess. Fan vad vuxen jag har blivit nu då... Jobbar hellre än är hemma. Jag har nog blivit vuxen. Fan.

Som sagt var. Gresar ska inte ha roligt.

Peace

Over and out

måndag, januari 09, 2006

Lagom

Jag har funderat på det här med att vara intresserad av någon. Många börjar då ett spel där det uppenbarligen finns regler för hur många gånger i veckan som man ska höra av sig. Jag har aldrig spelat spelet men jag kanske tvingas göra det någon dag. Jag förstår om det skulle dyka upp en tjej som var intresserad av mig och hon skulle ringa mig två gånger om dagen samtidigt som jag inte var så intresserad så skulle det säkert bli lite konstigt. Men om jag själv är intresserad och det finns saker att prata om så är det väl okej att höras av så mycket man känner för. Jag har väl aldrig varit lagom...

Men hur gör man?

söndag, januari 08, 2006

Fy fan

Vad tråkigt det är att vara sjuk.

Träffsäkert

Så här känner jag mig ibland.

Palle Nuh


Take the 100 Acre Personality Quiz!

Uteliv

Jag har varit på min första "vip-fest". Eller så mycket vip det blir i en bonnhåla som den här. Det bjöds på buffe och 3 (!) drycker. Det var trevligt så länge det varade.

Det slog mig någon gång under kvällen att folk som är ute har bara en yta som de försöker visa. Yta som vill visa det som folk vill se. Allt är påklistrat och falskt. Jag gick runt och log för det mesta och undrade om folk hade roligt på riktigt eller var det bara något de ville påskina... Jag kommer nog aldrig förstå vad folk är ute efter.

Jag vill ha känsla och tanke. Jag får yta och påklistat leende. Var hittar jag känsla och tanke?

Jag träffade faktiskt en flicka som log med hela ansiktet. Det gjorde min krogkväll. Att bara titta på henne gjorde mig glad. Sådan tur har man inte alltid. Men hon var helt säkert förlovad, gift och upptagen.

Peace

Over and out

lördag, januari 07, 2006

Jag är sjuuuuk

Borde göra massa saker men jag har fan ingen ork. Har ont i halsen och feberkänningar. Ska ut på roligheter men vet inte om jag orkar. Men det är sagt att sprit botar vilken sjukdom som helst. Vi får väl se vart det bär hän.

fredag, januari 06, 2006

Feber

Feber = Hot ass

Funky

Your Hair Should Be Orange

Expressive, deep, and one of a kind.
You pull off "weird" well - hardly anyone notices.

Tänkvärt

Jag kan låta lite bitter och tjurig ibland och folk kan säkert tro att flickan som dumpade mig är rätt så osympatisk men så är det inte. Hon är en fantastisk människa och jag önskar henne all lycka och framgång i livet. Det har hon förtjänat. Hon säger att hon inte läser min blogg men jag hoppas hon läser det här.

De människor vi blir kära i kan vi inte göra så mycket åt men om de har varit ärliga och raka mot en och inte utnyttjat en så har det alltid varit värt all misär och bitterhet.

Hoppas ni alla hittar en famn att krypa upp i.

Peace

Over and out

torsdag, januari 05, 2006

Gå vidare

Det finns inget som heter snygg dumpning. Det är som om att säga att jag knuffade honom/henne snällt från en klippavsats fem meter upp. Att bli dumpad är som att få ett plåster avrivet från ett ludet område. Vi som blir dumpade har all jävla rätt att må dåligt. I några meningar har den andra parten krossat drömmar/hjärtat/u name it. Då har man rätt att vara ledsen och gråta en skvätt. Annat vore väl konstigt. Sen om dumparen blir sur på dig för att du ger personen ifråga dåligt samvete så kan han/hon gott ha det.

Sen är det så att jag hellre blir dumpad ärligt än att någon hänger med mig tills hon hittar någon annan och sen gör slag i saken. En rakryggad dumpning är alltid att föredra för sanningen kommer fram alltid och om det är lögn inblandad så blir det mycket värre.

Jag brukar satsa på en vissa saker när sådan här skit händer. Jag börjar med att försöka få ett bra avslut. Berätta om vad jag känner och fråga om allt det där som gnager. Varför? Finns det någon annan? Sen ska man inte skämmas för att man är bitter. Det får den andra parten ta. Det är inte så att de kan dumpa och sen två sina händer. Det är faktiskt två personer i ett förhållande OCH i ett fd. förhållande.

Känna sorg några dagar. Det ska man göra. Då kan man lyssna på Kent och annat som är bra sorgemusik. Känn bitterhet. Det är okej. Men gör det inte till en livsstil. Det är dumt.

Sen tar jag och dissikerar personen ifråga och plockar fram alla detaljer som inte är så bra och förstärker dem (Ja, det är lite barnsligt och dumt men det hjälper.) Ett exempel är en kommentar jag har fått från en tjej att killen hade misstagit kärlek med ensamhet. Vem fan vill vara ihop med en människa som inte kan skilja höger från vänster eller kärlek från ensamhet? Det hjälper att ogilla personen ifråga ett tag. Efter tre månader så kan man träffa människan bara man har sett till att fått ett bra avslut. Rensat luften som det heter. Sen kan man vara kompisar. Kanske.

Sen börjar jag lyssna på musik som väcker andra känslor i mig. Jag lyssnar på hårdrock. Då blir jag arg. Arg är bättre än bitter och ledsen. Jag lyssnar på musik som gör mig glad. Revanchen det är det vi är ute efter. "Jag fixar det här!" "Jag behöver inte idioten ändå." "Jag duger som jag är." "Inte min förlust."

Sen det där med hoppet om att bli ihop. Döda. Direkt. Det är helt bortkastat. Speciellt ni tjejer. Vi killar väntar bara på att ni är ledsna och då kommer vi på våra vita springare (speciellt lördagkvällar i fyllan) och nådigt och hjältemodigt så sätter vi på. Vi blir hjältar i tjejens ögon och får doppa. Om killen ränner ute på krogen och när han inte får napp tar han det säkra... Jag skulle fan inte vilja vara ihop med någon som tar mig för att inte bättre bjuds. Stolthet kära nydumpade. Stolthet.

Ta kontrollen över skiten. Låt inte skitstöveln ta kontroll över er.

Peace

Over and out

onsdag, januari 04, 2006

Ont

Vad är det som gör ondast när man blir dumpad? Jag har funderat nu i några dagar och insett att det finns flera saker som svider i själen.

Krossade drömmar och förhoppningar. Alla har vi något vi hoppas på eller vill av livet. När man träffar någon så börjar man sakta men säkert att bygga scenarion i huvudet. Tänk om... Sen när skiten träffar fläkten och allt blir bajs så sitter man där med ens drömmar och förhoppningar i spillror. Sen blir det lätt att man istället ser negativa scenarion framför sig. Allt går åt helvete... Vilket skapar en jävla massa bitterhet.

Den fysiska saknaden av en människa som man älskar. Det är en knivig bit. Där har jag inte hittat någon bra lösning förutom att härda ut. Göra saker. Inte ligga hemma och bete sig som en pundare på avtändning.

Insikten att man är ensam igen. De som har haft tusen partners och blir kära i Nelson den hjärndöda noshörningen brukar vaska fram något nytt på studs. Men vi som väljer våra offer med noggranhet (Just därför är vi singel...) och inte ger oss in i dumma saker (Just därför är vi singel...) eller tar för stora risker (just därför är vi singel...) har lite svårare med det. Visst kan det vara skönt att vara singel när man har varit ihop med ett kött i flera år som man inte är kär i men när man blir dumpad är det inte ett dugg skönt att vara singel. Alla som säger annat ljuger...

Peace

Over and out

Märkligt

Jag mår förhållandevis bra faktiskt. Nydumpad och bitter men ändå helt okej. Märker dock att jag inte är så balanserad alltid. Kan bli lite putt och ledsen över saker som inte skulle betyda ett piss i vanliga fall. Men som sagt var. Det går uppåt.

Jag vet hur det ser ut...



Jag har varit på toppen. Nu ska jag fan hitta tillbaka dit.

Eat my dust motherfuckers!

Nattsudd

Det är inte många bloggare som är duktiga på att nattsudda. De fåtal som jag har hittat är Eff och Vandrar vild. Det är trevligt att läsa nattbloggar. De är oftast mer filosofiskt lagda vid småtimmarna. Sen om det är trötthet eller bara den där känslan av att sitta ensam framför skärmen i ett mörkt rum som gör det. Jag vet inte. Jag själv är inte så filosofiskt lagd men uppskattar det hos andra.

Peace

Over and out

Olika kategorier

Det finns flera kategorier av singelmänniskor i bloggvärlden. Det som är gemensamt med dem är att de vill eller letar efter någon att dela sitt liv med. Sen finns det en kategori som tror sig klara sig själv, men de är inte intressanta för oss vanliga dödliga. Vem vill lära känna en känslolös stålperson?

Losern

Finns många bloggar där ute som skrivs av losers. Losern känner man igen på att de ofta skriver om sin totala uselhet gentemot det motsatta könet. De har inget självförtroende alls eller väldigt lite av varan. Ibland fiskar de efter glada tillrop från resten av bloggvärlden och lite medömkan. De är ofta väldigt känsliga tjejer/killar som är jävligt snälla och trevliga men har bara inte självförtroendet att närma sig det motsatta könet.

Sökaren

Sökaren känner man igen på att de ofta berättar om misslyckade bravader i datingträsket. Men det som är ett igenkänningstecken är att de aldrig hittar mr/ms right ute i datingsvängen. Det som är problemet med sökaren är att han/hon oftast bara söker. De försöker inte hitta mr/ms right. De vill bara leta. Hur bra än personen de springer på där ute är, något fel hittar de och får fortsätta leta. Jakten skapar spänningen. Jag är inte omöjlig! Jag är bara kräsen!

Cynikern/pessimisten

De här skulle inte se lyckan om den så skulle ta form av en pansarbåt och träffa dem i huvudet. En cyniker kan bara se olyckan när den drabbar dem. Varje motgång blir bara ännu en bekräftelse att livet går åt och är ett helvete. De vet att ett förhållande kommer ta slut förr eller senare så de ser till att ha kontrollen genom att göra slut före. Det skulle ändå aldrig funkat...

Småplockaren

De som inte är ihop med någon. De har flera kandidater på gång. Helst samtidigt. När de bloggar om dem så behöver de ha olika serier på dem ex. p1, p2 und zu weiter. De plockar mellan dem och brukar i regel dumpa hela serien innan de börjar på en ny. De får ofta problem med att p2 och p5 bor i samma trappuppgång. De brukar tycka sådant är jobbigt. Jag har ju inte lovat någonting...

Det kommer säkert fler när jag är på det humöret...
Vilken kategori jag tillhör... Det ska ni ta och skita i:)


tisdag, januari 03, 2006

Seger

Den finska smålejonen slog de usla småkronorna i hockey. Uppenbarligen helt orättvist oxå. Seger. Gött:D

Rastlös

Kan inte sova. Fan.

måndag, januari 02, 2006

Äta bajs




















Humor

Räknare

Nu försvann min räknare...

Förhållanden - en analys

Nu när jag har överlevt trettioårskrisen och gått in i någon annan kris så ska jag försöka mig på att analysera det som de flesta bloggar handlar om. Förhållanden av olika slag. Relationsbloggar är intressantare än fiskebloggar så är det bara och så kommer det alltid att vara. Jag har inte haft sådär jävla många förhållanden men jag har haft lite olika roller i dem.


Ojämt förhållande

I ett sådant förhållande har den ena parten makten. En av de inblandade har alla korten på handen. En har den mesta makten i förhållandet. Brukar vara att den ena är kär men inte den andre. Högst förtjust. Brukar ta slut efter ett tag när den kära parten känner sig åsidosatt och tagen för given. Brukar inte leda till vänskap efteråt. Den svagare parten känner sig i regel jävligt utnyttjad. Jag själv var inblandad i en sådan då jag hade sk. "rebound" förhållande efter ett längre dito. Jag gjorde slut så fort jag förstod att jag inte var kär. En av mina mindre stolta ögonblick. Mansgrisar brukar leta upp sådana här förhållanden. Om det blir stormigt så kan den starkare parten börja med att "ge och ta", göra slut och bli ihop igen för att behålla makten. För att ett sådant här förhållande ska hålla så ska man racka ner på sin partner så att hans/hennes självförtroende hamnar i botten. Då vågar de inte söka efter något vettigt. Skall undvikas av de med samvete. Har även testat att vara den svagare parten.

Sen kommer givetvis det

Jämna förhållandet

De jag har sprungit på är två olika. Det första är när det är jämnt men båda försöker bli herre på täppan. Mycket bråk som till slut leder till att den ena parten vinner. De där paren som bråkar gör slut, blir ihop, bråkar, gör slut, blir ihop brukar vara sådana här. Har varit i ett sådant. Jag förlorade. Det blev ett ojämt förhållande. Jag gjorde slut. Var bitter. Hon var glad för att jag gjorde slut. Jag var jävligt bitter. Hon använde sig av olika härskartekniker i förhållandet. En av mina all-time favoriter är; Nu slutar jag lyssna för du är så arg-tekniken. En vinnare för att göra en ännu argare och mer frustrerad. Du gör mig illa när du höjer rösten är en annan klassiker. De två ovanstående i kombination gör att man aldrig får sagt vad man vill ha sagt. Nu tänker ni säkert att man kan väl prata helt vanligt. Jo, men då kan man använda sig av tekniken jag sållar bort allt som jag tycker är jobbigt-tekniken och voila så hade hon all makt.

Det andra jämna förhållandet är de som lyckas hitta någon som är lika jämn som en själv. Det brukar sluta efter några år då i regel tjejen gör slut för att han har puttrat på och trott att han slipper anstränga sig överhuvudtaget för att förhållandet ska hålla. Klassiska citat är (Jag som trodde att vi skulle gifta oss. Jag såg inte det här komma!(Undrar varför...). Vi hade det bra i sängen. (DU hade det bra...)) Vi killar är nog lite mer bekväma och lata när det gäller att få saker att fungera där hemma. Det har väl med uppfostran att göra. Skoja bara.


Perfekta förhållandet

De där människorna som antingen ljuger så skjortan står rätt ut eller så har de det så jävla bra och då vill man bara skjuta dem.


Sen finns det väl en hel del andra förhållanden som jag inte orkar ta upp här.

OBS. Det här är inga sanningar utan bara en analys av saker som jag har upplevt. Tar inget ansvar för andras åsikter.

Bra eller Anus

Stjäl helt fräckt från Draksessan.

Anus:
Allt


Bra:
Inget

Jaja, okej då... Jag ska försöka göra det lite mer nyanserat men just nu kändes förra året som ett helvetesår. Det var ett helvetesår.

söndag, januari 01, 2006

Saknar

Saknar som fan och vet att det kommer jag få göra tills det går över. Tungt. Tungt som fan.

Nyårsnatten

Nu sitter jag här efter fest hos en kompis. Tanken var väl att vi fyra grabbar skulle sitta och dricka pilsner på nyårsnatten och skita i allt annat. Men det blev god mat och väldigt mycket av det goda. Sen drog vi till en annan kompis och där försökte jag bli full men det gick inte för att jag var så jävla mätt och bakfull.

Riktiga vänner visar sig när det krisar.

För att vara nydumpad och bitter så var nyårsaftonen väldigt bra och trevlig. Skulle egentligen inte fira alls men nu blev det som det blev... Livet går väl vidare någon dag.

Peace

over and out