måndag, oktober 31, 2005

Ynk

Nu när det är viktigt att hålla sig på rätt spår så slår "lagen om alltings jävlighet" in och jag vaknar med 38-39 graders feber och har ont i halsen så det knappt går att äta. Det mina vänner är otur. Men jag ska nog inte gnälla ändå... Det kunde ju vara värre.

lördag, oktober 29, 2005

Cynisism och bitterhet

Jag har insett nu när saker pekar åt rätt håll och jag har funnit mig själv gå runt och hoppas på saker jag aldrig skulle hoppats på för ett halvår sen. Det som slår mig nu är att jag måste odla på min cyniska sida och även kunna känna igen bitterheten när den visar sitt fula tryne igen (trust me, it will). Känslor som de är en del av våra liv vare sig vi vill eller inte. Inget jag ser fram emot men det ger mig perspektiv på tillvaron då det är en berg och dalbana. Det värsta jag visste när jag var cynisk och bitter var de människor som sa saker som "Var inte så sur", "Skärp dig!" "Det kommer att ordna sig", det störde mig något oerhört när man träffade på människor som inte lyssnade utan utgick bara utifrån sig själv och sina lyckokänslor. Jag vill inte bli en människa som jag själv skulle hata. Jag ska inte bli en amfetaminlspeedadlyckojunkie som skuttar runt i tillvaron och gör tummen upp till allt och säger ovanstående saker... Jag vill kunna lyssna på mina vänner när de är nere och förstå dem. Utan förståelse kan jag inte hjälpa dem när de är nere. För de har hjälpt mig när jag inte varit på topp. Därför skall jag odla på mina sidor där jag kan känna det där svarta. Jag ska leva för stunden men jag ska inte glömma det dåliga i livet.

Peace, over and out.

onsdag, oktober 26, 2005

tisdag, oktober 25, 2005

Hurt

Idag har varit en helt överjävlig dag. Min höft har bestämt sig för att åldras 5o år. Det gör så ont att jag inte får på mig skor ordentligt. Men det är lugnt. Jag har annat att tänka på. Det gör att smärtan blir kludd i marginalen, inget viktigt. Det kommer bara fram när jag tar på mig skorna.

Jämnstyrka är viktigt. Kanske det viktigaste har jag märkt.

Näringsriktigt.

Dagens frukost består av en kopp kaffe och alvedon. Min huvudvärk är lattjo. Den tar över kommandot och sätter nivån på morgonen. Annars så har jag ingen frukost hemma för jag har glömt ordna det. Min hjärna håller på med annat än att tänka på bagateller som mat...

måndag, oktober 24, 2005

Sova

Under natten har jag vaknat två gånger. Andra gången vaknade jag av värk i axeln. Första vet jag inte. Sova mindre än sex timmar per natt börjar tära på mig lite, men det är ett billigt pris för det trevliga jag får i gengäld. Jag saknar och väntar.

Jag tror att en person kommer att bli glad idag:)

lördag, oktober 22, 2005

Lycka

Vad är lycka? Det är något som de flesta bloggar om. Eller så bloggar de om bristen på lycka. Lycka är att bli bekräftad av sin omgivning. Folk som säger till en att man duger som man är och får uppmuntran när man gör rätt.

"Good things come to good people." brukar jag säga till folk som är nere och ser bara det svarta i livet... Men jag har alltid haft ett tyst tillägg... (...men inte till mig.) Men nu kanske det bra finns bakom hörnet... Jag önskar verkligen.

torsdag, oktober 20, 2005

Muck

För exakt tio år sen muckade jag från lumpen. Jag stog på en busshållplats och kände mig lite ensam och undrade verkligen vart jag skulle ta vägen och vem som skulle bestämma. Nu sitter jag här tio år efter och skriver om det. Tja, det kunde vara värre... Men det kunde knappast vara bättre:)

Jag längtar till en perrong...

onsdag, oktober 19, 2005

Mod

Jag har resonerat kring mod med en person som är nära mig. Det som är mod är att våga sätta sig själv i skottlinjen antingen fysiskt eller mentalt. Personer som gör det rätta fastän det kan leda till negativa konsekvenser är modiga. Det här är mod... Mod som få vuxna människor skulle uppbringa under en hel livstid. Sådant berör mig.

måndag, oktober 17, 2005

Life is good

Nu är det så att saker är bra men lite småskrämmande. Men det ska väl överlevas det med:) Sen är inte min brevbärare bara brevbärare hon är den goda tandfén oxå! I ett ! Hon är som ett kinderägg, full av överraskningar.

söndag, oktober 16, 2005

Folkhemsrasism

Det här mina vänner och ovänner är ett utslag av extrem paranoia och folkhemsrasism. Ett steg till i riktningen mot Östtyskland och Stasi. Att få göra inbrott i folks hem utan misstanke för brott är ett allvarligt slag mot demokratin. Snart är det Dumokrati här som det är i United fucking states of america. Och det är ju bristande respekt och saknad av demokrati som gör folk till terrorister. Ibland undrar man om Boströms hjärntrust är aporna på skansen... Iof hellre det är Säpo. Oj, nu är jag ju en presumtiv terrorist för jag inte tycker om lagförslaget. Jaja... Säga vad man vill om Jan, men viss poäng har han.

lördag, oktober 15, 2005

Bekräftelsepundare

De flesta människor som jag har sprungit på i olika faser av livet har varit bekräftelsepundare. De personer som inte är det sitter nog i skogen någonstans och odlar sin egen mat/potatis/hasch/tånaglar och ger inte en fesen fis för resten av mänskligheten. Jag själv är bekräftelsepundare. Jag tycker om att bli bekräftad. Jag vill att folk ska säga att jag är bra/duktig/snygg/whatever. Men jag vill höra sanningen, inget ljug om att jag är bra/duktig/snygg/whatever om jag inte har förtjänat det. Sen har nog självförtroende mycket att göra med det här. De med dåligt självförtroende letar omedvetet bekräftelse på de är dåliga/feta/osnygga/dumma och när de får positiv feedback så rinner det av dem som vattnet på en gås. De personer behöver bli "lovebombade" (Jag har lånat uttrycket av en trevlig person fastän jag får USA vibbar av den (We have lovebombed the Iraqi people to submission.)) och då måste man hamra in att de duger som de är. Att skriva blogg är bekräftelsepunderi. Man vill se om man har lämnat ett bestående avtryck i någon medvetande genom att de har svarat eller kommenterat ens blogg. Det tråkiga är att man måste ofta fiska efter ens duglighet då det inte ska sägas att andra är bra/snygga/fina/trevliga/rara/whatever. Jag fattar inte varför. Det ska kritiseras när man gör dåligt men det ska aldrig sägas när det är bra och lyckat. Alla vi behöver lära oss att "lovebomba" mer.

Peace. Over and out.

Tandkräm

Min tandkärm är slut. Eller jag manglar ut små rester ur tuben men det kommer inte räcka länge. Jag får skaffa mig ett vält om jag ska få ut något mer ur tuben. Varje gång jag är ute och handlar så är det något jag glömmer... TANDKRÄM!! fan...

Här skulle jag skriva annat klokt jag har tänkt på men det har jag glömt.

torsdag, oktober 13, 2005

Tänkande människor

Vad glad jag blir av människor som äger en egen tanke. De där som inte rapar upp någon annas ideér. De som kan ställa sig kritiska till det jag säger och som förstår frågor som frågor och inte som angrepp på deras person. Människor som kan få mig att stanna till i tanken och välja en ny väg. Jag vill resonera högt och förklara vad jag tycker. De bubblar av mig av nyfikenhet för att hitta mer spännande synsätt som jag inte har. Tack till alla trevliga och o sådana i min närhet:)

onsdag, oktober 12, 2005

Mögel

Visste inte att rota bland övergivna skydd och skit kunde vara så spännande. Jag var som ett litet barn på julafton. Det luktade ingrodd svett och mögel i det lilla krypinet under läktaren där alla gamla grejor ligger. Jag hittade en uppsättning grejer som säkert inte var säkra för fem öre men va fan. Jag gillar att leva farligt. Det gick skapligt och den där frihetskänslan ifann sig när jag gled över isen... Precis som det var förr. Den speciella lukten och vinddraget mot ansiktet. Sen fick jag inte ont någonstans... Fan vad kul det är att vara hockeymålvakt.

FN bombar smurfar.

För att folk är så avtrubbade av riktigt våld. De blir upprörda av att tre äpplen höga smurfer blir ihjälbombade... Vilken värld vi lever i. Jösses Amalia.

Tystnad

Det finns något magiskt över tystnaden som ibland infinner sig på morgonen när man står okristligt tidigt på busshållplatsen och huttrar. Det är fridfullt och är det rätt låt på ajjpådden så är känslan lite overklig. Ett litet ögonblick bara som kan få en att tänka till. I like.

tisdag, oktober 11, 2005

Likheter

Läste precis Yrsa Stenius debatt i Aftonlögnen. Hon jämförde storföretagets VD:s (VD:ar?) med en man med liten mustasch. Det är faktiskt rent megalomaniskt att tycka att det är okej att få 120 miljoner kronor i bonus för att man är duktig på att lura folk. Ingen ska kunna få sådana jävla summor överhuvudtaget för något... Inte ens Peter Forsberg. Nu kommer folk gnälla om marknaden och annan jävla strunt. Så länge det finns bättre behövande så är det fan kriminellt att ge dessa människor mer än en vanlig jävla månadslön.

LOST

Handlar inte om mig själv eller mina nycklar. Det handlar om den braiga teveserien. Har precis sett början på säsong två och oj vad det är skruvat. Manusförfattarna frossar verkligen i märkligheter. Vi får väl se vart det bär hän...

Morgonst**d

Så vad står det? Har precis vaknat och sitter och tjötar med Yatzyflickan, Evilena och nickel. Evilena mobbar mig bara för att jag är som jag är och råkar ha hobbies som hon tycker är nerdiga. Yatzyflickan spelar bara yatzy och är väldigt kort i tonen. Nickel ska plugga. Jag behöver väl diska... Eller så gör jag annat... Förresten har jag världens bästa och snyggaste brevbärare. Shes the bomb!

Morgonstund ska det stå era små pervon!

måndag, oktober 10, 2005

Diskriminering

Det här var roligt. Det är inte diskriminerande att ha erbjudanden om damunderkläder men inte ha samma rabatter på herrkalsipper. Det är ju faktiskt så vi herrar kan oxå köpa damunderkläder.

Ska nog iväg och köpa lite damunderkläder så jag inte känner mig diskriminerad:D

Bloggers

De som skriver bloggar måste vara bloggers eller så är de bara bloggare. Fan vet jag. Men det intressanta är alla prettomänniskor som får skrivkramp när de inser att halva världen läser deras blogg. Jag undviker det såhär:

1. Jag skriver nästan bara skräp. Ibland lite småkul men i regel bara skit.
2. Har ingen räknare. Halva världen kanske läser min blog men det skiter jag i (jaja, ibland är jag lite nyfiken för jag är oxå en människa fast det inte märks alltid)
3. Jag har aldrig haft någon ambition att skriva saker förutom korta instruktioner på whiteboards/krittavlor.

söndag, oktober 09, 2005

Alkoholen faror

Igår var jag på trettioårsfest. Det var trevligt, men... det skulle sjungas karaoke... En kompis tyckte det tidigt på kvällen att han skulle sjunga klockan två. Vilket vi givetvis gjorde... Livet är en fest.

"alkoholen tar mig till pateternas land och plötsligt står jag där med mikrofonen i hand... "

fredag, oktober 07, 2005

These walls don´t lie

Tillbaka från jobbet efter en tripp till glasbutiken. Inhandlade en Kosken, måste ju se till att nära den blåvita själen. Fan... Jag har nog det bästa jobbet i världen. Jag gör skillnad för folk varje dag och jag blir bekräftad varje dag. Idag träffade jag en trevlig person som helt spontant önskade mig en trevlig helg och verkligen menade det. Min själ blir varm varje gång jag får credd för de bra saker jag gör och hur jag är som människa. Fy fan va bra jag är (får man faktiskt säga ibland fastän vi bor i det avlånga landet falukorv) .

torsdag, oktober 06, 2005

No fuel left for the pilgrims


Nu är det så att min soppa är slut. Ingen soppa att göra något vettigt men i helgen ska jag sen på Mustasch (snorstopp, moppemusch) Det är väl därifrån jag får lite energi att överleva resten av helgen. Nu är det bara jobb imorgon och sen är det kir och kravalltankad längst upp på kravallstaketet.

Casual dejting... någon?

Your Ideal Relationship is Casual Dating
Maybe you're looking for love...But mostly you're looking for fun.You could get serious with the right person.For now, though, you're enjoying playing the field.

onsdag, oktober 05, 2005

Jobbet...

Nu är det så illa att jag ser fram emot att åka till jobbet varje dag. Eller egentligen är det en känsla av att det är inte lika kul när jag kommit hem därifrån. Mitt jobb är meningsfullt. Väldigt meningsfullt och det viktiga är att jag inte tjänar pengar åt någon, mitt jobb kostar pengar och det går inte att mäta i samhällsnytta (läs pengar). Men resten av mitt liv känns på något sätt poänglöst... Undrar om jag håller på att bli vuxen... or... i need to get laid...

*suck*

tisdag, oktober 04, 2005

Beige [bä:sh]

Känner mig lite beige. Saker och ting saknar mening... Ska nog fortsätta att stirra i taket.

OLD BOY

En jävligt bra film som har vissa scener som jag inte vågade titta på... Ett var när huvudpersonen går loss med en hammare i en stackares mun... Men där får man blunda lite för att inte ens tandläkarskräck ska bli en fobi. Filmen får fyra av fem möjliga.

Citat 1

Jag kopierar en stor idol till mig. Kör lite citat som jag tycker passar in.

"Your as useful as a cockflavoured lollipop!"

Patches O´Houlihan, Dodgeball champion

Ledigt

Det är skönt att få sova nio timmar istället för de där 5 och en halv, sex timmarna som jag vanligtvist sover. Nu har besvikelsen från gårdagen lagt sig rätt så mycket... Men jag säger bara... Motherfuckers...

måndag, oktober 03, 2005

Motherfuckers

Socks...



När jag var i Örebro så köpte jag två par strumpor. Ett par med Ernesto "Che" Guevara och ett par med Fidel Castro. Det är lite coolt. Elvis fick stå över den här gången.

Saker som man borde gjort/göra om man är 30+

Jag borde gjort vissa saker för att följa moral/rätt/likriktning i dagens samhälle...

Jag borde:

Äga bil
Pensionsspara
Ha ett förhållande
Ha ett fast jobb
Äta nyttigt
Städa min lägenhet
Betala räkningarna i tid
Sopsortera
(Ha barn, eller kanske inte)
Rösta på moderaterna
"Umgås"
Träna bort kaggen
Plocka upp mina räkningar från golvet
Sova med händerna på täcket
Diska


Jag borde inte:

Leka
Supa mig kravalltankad
Säga bajs så ofta
Använda könsord
Sparka runt mina räkningar som ligger på hallgolvet
Döda så jävla mycket kattungar
Spela TV-spel en hel helg
Dricka ett flak folköl

DAMN IT FEELS GOOD TO BE A GANGSTA!!!

söndag, oktober 02, 2005

Mer mat åt mätta sossar...

Jag har läst att vår käre statsminister lyfter ynka 114.000 bagare i månaden för att göra sitt jobb. Det gör honom helt säkert till en folkets man. De flesta i vårt avlånga land tjänar väl så mycket??

Lita aldrig på någon som bestämmer sin egen lön...

lördag, oktober 01, 2005

Kalle i pastejköket...

Var och såg Kalle och chokladfabriken. Det är Tim Burton som slår till igen och Depp som Willy Wonka. Det kan ju inte slå fel... Men... Depp känns ibland som en karbonkopia på Wacko Jacko med pederastvibbar och allt. Men filmen är annars jävligt bra och underhållande. Se den.

Hälsar på...



Nu är jag i Örebro och hälsar på Lena. Vi har snackat en del i telefon och nu har jag varit här i över ett dygn. Mina slutsatser är följande:

Örebro har ett slott, det har vi inte hemma.
Massa människor besöker stenmässan (ja, stenar) i Västerås.
Örebro har ett shoppingcenter som heter KRÄMAREN.
Folk som skriver framsidetexterna till dvdboxar borde gå i skola.
Lena är en trevlig människa. Lite bitsk kanske men det är ju jag oxå.

Singelhet...

Det som slår en när jag läser folks bloggar är att det ofta handlar om att vara singel/ensam/annan version av syndromet att inte ha partner. Det finns olika sätt att tackla detta faktum att man inte har hittat någon att dela liv med. De flesta (inklusive jag) går på det faktum att de flesta inte har de rätta kvaliteerna för att duga (eller så är det så att vi söker fel för att slippa se våra egna).

Vissa hävdar att tvåsamhet inte är så viktigt med tanke på vänner, familj och bekanta men jag har fortfarande inte hittat någon vän som kan uppfylla de krav som jag har på ett förhållande och de som hävdar att det räcker med ovanstående har nog aldrig varit i ett bra förhållande där ömsesidig respekt har funnits.

Ibland så har bloggskrivarna ramlat ner i "tyckasyndomsigsjälvträsket" där de ältar samma saker om och om igen. Det är bra om det är ett terapiskrivande men att fastna där är inte att föredra.

Det som vi alla söker i livet är bekräftelse. Av en partner så får man den bekräftelsen varje dag och den får man oavsett hur man lyckas med jobbet/livet/något annat. Men ibland så börjar människor som har ett förhållande att ta saker för givet. De där människorna som inte kommer ihåg hur det är att vara singel och vakna själv i sängen varje morgon och ibland känna den där saknaden efter någon. De som skriver hurtiga saker som "Du kommer hitta någon, alla gör det!", det är då jag får stor lust att plocka fram den stora boken med elakheter och ge dem en känga men jag väljer oftast att svälja mina bittra känslor och säga "Visst är det så."

Men... Livet är inte rättvist. Om livet skulle vara rättvist skulle vi inte ha några arbetslösa, narkomaner, moderater, u-länder.. u name it. Men nu är det som det är. Några av oss i detta avlånga land kommer att vara mer eller mindre ensamma i resten av livet. Men det gäller att tackla det på rätt sätt. Att ge sin bitterhet kontrollen är värdelöst. Klart jag är bitter ibland för det måste man få vara, men jag låter inte denna svarta känsla ta överhanden. Life goes on. Gråt inte över spilld mjölk.

Nu när jag läser skiten jag precis har skrivit så känns det rätt så meningslöst... Men jag låter det vara kvar för att jag kanske kan avsluta mitt resonemang på något sätt.